Braća i sestre Beriša iz Nikšića napušteni brinu jedni o drugima

Od šestoro djecesamo dvoje imaju državljanstvo, bliznakinje imaju izvode iz matične knjige rođenih, a preostalo dvoje su bez dokumenata
91 pregleda 12 komentar(a)
porodica Beriša, Foto: Ivan Petrušić
porodica Beriša, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 05.03.2014. 00:58h

U blizini Crvenog krsta u Nikšiću živi porodica Beriša, odnosno šestoro djece, samo, bez roditelja. Prije pola godine otac ih je drugi put napustio, djeca ne znaju gdje je, a majka se preudala, dobila novu porodicu i ne obilazi ih. Iz barake u kojoj su živjeli, i koja je imala skromne uslove “izbacili su ih rođaci, tako da sada žive sa stricem u teškim uslovima.

Prije nekoliko dana stric je najmlađe dvije djevojčice, sedmogodišnje bliznakinje Dinaku i Šakiru ošišao do glave, a četrnaestogodišnja Fatima nije željela da skine kapu i pokaže na šta liči njena frizura, jer je sramota.

Braća, devetnaestogodišnji Sultan i dvije godine stariji Samir, pokušavaju da radeći bilo kakve poslove prehrane porodicu, a Zurafeta, koja ima 17 godina je domaćica i trudi se da nekako prehrani djecu.

Od njih šestoro samo dvoje imaju državljanstvo, bliznakinje imaju izvode iz matične knjige rođenih, a preostalo dvoje su bez dokumenata.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 5. mart

Bonus video: