Učenica Irena Gigović bez premca u debati

U Bijelom Polju nastupile 24 ekipe iz 14 gradova
127 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2014. 17:05h

Pobjednica državnog prventsva srednjoškolaca u debati, završenog proteklog vikenda u Bijelom Polju, je učenica Srednje mještovite škole “Danilo Kiš” iz Budve Irena Gigović.

Ona je kazala “Vijestima” da se spremala, ali da je iznenađena pobjedom i da je to divan način da zaokruži uspješno srednje školovanje: “Debatom se bavim od druge godine srednje škole i do sada sam učestvovala na oko 5-6 različitih turnira. Jesam se trudila i naporno radila, i uspjeh, eto, nije izostao”.

Budvanska škola, koju su uz Irenu predstavljale Aleksandra Knežević i Kristina Rađenović je i ekipni prvak za ovu školsku godinu. Druga nagrada za najboljeg debatnika pripala je Aleksandru Kaluđeroviću (Danilovgrad), dok je treća dodiljena Kristini Dedić (Podgorica). Uz nju, u timu Gimnazije “Slobodan Škerović”, koji je osvojio drugo mjesto u finalnoj debati na temu “Ovaj dom smatra da su žene diskriminisane u Crnoj Gori”, nadmetale su se Teodora Vujošević i Milica Irić.

Državno prvenstvo u debati organizovao je Centar za kreativnu komunikaciju “Logos” iz Podgorice, u saradnji sa Gimnazijom “Miloje Dobrašinović”, koja je bila domaćin takmičenja i pod pokriviteljstvom Opštine Bijelo Polje.

Direktor “Logosa” Krsto Vuković ocijenio je da je prvenstvo bilo posebno po kvalitetu učesnika. Proteklih dana u Bijelom Polju nastupile su 24 ekipe iz 14 srednjih škola.

Vuković je naglasio da je debata izborni predmet u školama od 2008. godine, u drugom razredu gimnazije, sa dva časa sedmično. On je najavio da je u toku prijavljivanje za nacionalni tim, koji će tokom ljetnjeg raspusta nastupiti na takmičenju u Češkoj”.

Bonus video: