Morsko dobro raskinulo tri ugovora: Zakupci devastirali obalu

Javno preduzeće započelo je primjenu radikalnih mjera prema onima koji ne poštuju ugovorene obaveze
201 pregleda 5 komentar(a)
plaže, primorje, Foto: Morsko dobro
plaže, primorje, Foto: Morsko dobro
Ažurirano: 15.08.2018. 05:51h

Javno preduzeće „Morsko dobro“ raskinulo je tri ugovora za zakup plaža, nakon što su zakupci devastirali obalu, građevinskim radovima i postavljanjem privremenih ugostiteljskih objekata mimo dozvole.

Direktor „Morskog doobra“ Predrag Jelušić potpisao je tri ugovora o jednostranom raskidu, čime je to javno preduzeće započelo primjenu radikalnih mjera prema onima koji ne poštuju ugovorene obaveze.

„Jednostrano se raskida Ugovor o korišćenju morskog dobra Javnog preduzeća i D. P., zbog izvođenja radova - lomljenja stijena na kamenitom dijelu plaže na Ratcu, bez odobrenja Javnog preduzeća, Agencije za zaštitu životne sredine i drugih nadležnih organa, čime je izmijenjena struktura plaže koja predstavlja zaštićeno područje prirode - Spomenik prirode Ratac sa Žukotrlicom“, navodi se u raskidu ugovora u koji su „Vijesti imale uvid.

Baraninu je u zakup ustupljeno kupalište južno od Ratca u dužini 75 metara i obala na održavanje u dužini od 50 metara takozvana „beogradska plaža“.

Jelušić je jednostrano raskinuo ugovor, koji je Javno preduzeće zaključilo sa Baraninom D.B. zbog postavljanja šanka na Petrovačkoj plaži.

„Ugovor je raskinut zbog postavljanja ugostiteljskog objekta - šanka površine 10 kvadrata umjesto trgovinskog privremenog objekta - prodajnog punkta, sa terasom na daščanoj podlozi površine 30 kvadrata, te terase na pijesku površine oko 30 kvadrata, dva konzervatora za prodaju sladoleda i više kompleta lingištula“, navodi se u obrazloženju raskida ugovora.

Raskinut je ugovor i sa kotorskom firmom koja je na tamošnjoj plaži mimo odobrenja postavila šank.

„Raskinut je i ugovor zbog ‘teže povrede ugovorenih obaveza uz službenu zabilješku Službe za kontrolu morskog dobra uz inicijativu za pokretanje inspekcijskog nadzora koji će biti dostavljena Upravi za inspekcijske poslove na postupanje radi vršenja inspekcijskog nadzora“, ističe se u obrazloženju.

Suprotno izdatom odobrenju postavljen je šank površine 60 kvadrata na čeličnoj konstrukcji, a izvođeni su i građevinski radovi od „ytong“ blokova.

Bonus video: