Katnić ponovo u krivičnom vijeću Apelacionog suda

Osim toga, Katnić je član krivičnog vijeća koje će donositi odluke rješenja i presude
160 pregleda 0 komentar(a)
Mušika Dujović, Foto: Boris Pejović
Mušika Dujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2014. 14:35h

Sutkinja Radmila Mijušković, imenovana je za zamjenika predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića.

To je utvrđeno godišnjim rasporedom poslova predsjednika tog suda.

Prema tom planu, sudija Milivoje Katnić, zamjenik je predsjednika krivičnog odjeljenja, na čijem je čelu sudija Milić Međedović.

Osim toga, Katnić je član krivičnog vijeća koje će donositi odluke rješenja i presude u običnim i specijalnim krivičnim predmetima.

Rasporedom poslova određeno da je Međedović, predsjednik vijeća, a čalonovi su sudije Seka Piletić i Katnić. U predmetima kada Međedović postupa kao sudija izvjestilac, Katnić je predsjednik tog krivičnog vijeća.

Drugo krivično vijeće sačinajvaju predsjednik vijeća sudija Zoran Smolović, te članovi vijeća sudije Milenka Žižić i Dragiša Rakočević.

Apelacioni sud sada, prvi put od osnivanja 2005. godine, ima portparola - Milenu Đaletić.

Prošlogodišnja izmjena rasporeda poslova u Apelacionom sudu koji je napravila tadašnja predsjednica Svetlana Vujanović izazvala je negodovanje i protivljenje pet sudija. Promjena je uslijedila na mjestu zamjenika predsjednika suda, jer sudija Katnić tom odlukom nije bio zamjenik, već je njegovo mjesto zauzela sudija Radmila Mijušković. Katnić tada nije bio ni predsjednik krivičnog vijeća, u kojem je bio od polovine januara 2013.

Bonus video: