Izbori u Podgorici: Skoro 400 stanova je moćno "oružje" vlasti u izbornoj trci

Bošnjak je istakla da je i dnevni red posljednje sjednice Skupštine imao tri tačke koje su se odnosile na stambenu politiku
11 komentar(a)
stanovi, socijala, Foto: Printscreen (YouTube)
stanovi, socijala, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.03.2014. 19:35h

Glavni grad u vlasništvu ima 387 stanova, od čega 294 jednosobnih, 37 dvosobnih, pet trosobnih i 51 garsonjeru. Direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović saopštio je da se stanovi nalaze na različitim lokacijama.

“Najveći broj stanova nalazi se u Ulici Šarla de Gola, Vlada Ćetkovića, Branka Ćopića, Spasoja Raspopovića, na Vrelima ribničkim, u Ulici prve proleterske, 4. jula i Piperskoj”, saopštio je Tomović na sjednici Skupštine Glavnog grada.

Šefica kluba odbornika PzP-a Branka Bošnjak ocijenila je da je riječ o značajnom broju stanova, dodavši da je smatrala da su uglavnom slobodni.

“... Pretpostavljala sam da su neki dati u zakup ili kupovinu pod povoljnim uslovima, pa da još nijesu prešli u vlasništvo ljudi koji tu stanuju. Zanima me koliko je ovih stanova u stvari prazno”, pitala je Bošnjak.

Ocijenivši da su stanovi moćno oružje pred izbore, što se čulo i u aferi “Snimak”, Bošnjak je istakla da je i dnevni red posljednje sjednice imao tri tačke koje su se odnosile na stambenu politiku.

“Pretpostavljam da je to sve u sklopu predizbornih aktivnosti za predstojeće izbore u Podgorici”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: