Kotor i Tivat zabijeljeli u naletu grada

Ogromna količina kiše koja je za kratko vrijeme pala na području opštine Tivat, napravila je velike probleme u odvijanju saobraćaja
6 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2014. 12:36h

U naletu grada Kotor i Tivat s danas zabijelili.

Fotografije iz Kotora redakciji "Vijesti" poslala je Zdenka Janković.

Grad koji je u Tivtu povremeno padao sa kišom je mjestimično, poput snijega, "obijelio" djelove Tivta.

Zbog nakupljenog grada na tivatskom aerodromu je bio obustavljan saobraćaj od 10 do 14.30 časova.

Tivat, Foto: Siniša Luković

Zbog toga je avion na redovnoj liniji iz Moskve umjesto u Tivat, sletio na aerodrom Podgorica, a let Air Serbia na liniji Tivat - Beograd je kasnio u polijetanju.

Otežan saobraćaj u Tivtu

Ogromna količina kiše koja je za kratko vrijeme pala na području opštine Tivat, napravila je velike probleme u odvijanju saobraćaja.

Za samo šest sati palo je oko 50 litara kiše po metru kvadratnom, a bujični i odvodi atmosferske kanalizacije, ponegdje zakrčeni otpadom, nisu mogli primiti toliku količinu vode.

Dobar dio tivatskih ulica bio je poplavljen pa se saobraćaj povremeno odvijao otežano.

Najviše vode na ulicama bilo je na Donjem Seljanovu, u Donjoj Lastvi, Gradiošnici, Marićima, na Župi i na Jadranskoj magistrali kod benzinske pumpe „Ina“ u Dumidranu.

Voda je prepunila i odvodne kanale uz Jadransku magistralu u mjestu Lovanja gdje je bio poplavljen dio kolovoza i skretanje za istoimeno romsko naselje.

Poplavljene su podrumske i prizemne prostorije više zgrada, čak i u samom centru grada, odakle su vodu pumpama izbacivali vatrogasci.

Ekipe tivatskog Komunalnog preduzeća i Slube zaštite i spašavanja su intervenisale na više mjesta u gradu pokušavajući da omoguće normalno odvijanje saobraćaja.

Galerija

Bonus video: