Danas oblačno, kiša nas čeka i za vikend

Na sjeveru se očekuje susnežica i snijeg u noćnim i jutarnjim satima na višim planinskim predjelima
2 komentar(a)
kišobran, Foto: Shutterstock
kišobran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.02.2014. 07:32h

Nakon serije dana lijepog vremena sa neuobičajenog visokim dnevnim temperaturama, od danas nas očekuje potpuno oblačno sa kišom.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, jedino na sjeveru se očekuje susnježica i snijeg u noćnim i jutarnjim satima na višim planinskim predjelima.

Duvaće vjetar slab do umjeren, krajem dana umjeren do jak, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -1 do 8, najviša dnevna od 4 do 13 stepeni.

I u Podgorici se očekuje oblačno sa kišom, krajem dana prestanak padavina.

Jutarnja temperatura vazduha u Glavnom gradu biće oko 8, a najviša dnevna do 12 stepeni.

I za vikend kiša, kratka pauza samo u ponedjeljak

U subotu pretežno biće umjereno oblačno mestimično i povremeno sa kišom uglavnom na jugu, krajem dana, tokom noći, dok se u nedelju očekuju intenzivnije padavine sa pljuskovima i grmljavinom, na sjeveru susnežica i snijeg.

U ponedjeljak se očekuje oblačno sa slabim padavinama u toku dana uglavnom na jugu, krajem dana u ponedeljak , tokom noći i u utorak se očekuju opet intenzivne padavine sa pljuskovima i grmljavinom.

Na sjeveru možemo očekivati susnježicu i umjeren do jak snijeg u noći između nedjelje i ponedjeljka i posebno u noći ponedjeljak na utorak.

Vjetar umjeren do jak, u petak na sjeveru, a za vikend i u ostalim predjelima, povremeno na udare i vrlo jak, južnih smjerova, u ponedjeljak krajem dana vrlo jak na udare i olujni. Od utorka u slabljenju i skretanju na zapadni i sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura vazduha u petak u blagom padu, a zatim uz manja kolebanja

Bonus video: