Lučić: Treba nam udruženje pomoraca

Crnogorski stručnjak rodom iz Herceg Novog radi na ostrvskoj zemlji Kiribati na Pacifiku
352 pregleda 3 komentar(a)
Boro Lučić, Foto: Plovidba.me
Boro Lučić, Foto: Plovidba.me
Ažurirano: 27.02.2014. 12:16h

Potpredsjednik Pacifičke Pomorske Asocijacije, rođeni Novljanin, Boro Lučić rekao je u Crnoj Gori bilo neophodno organizovati udruženje pomoraca, koje bi bilo dio šire međunarodne mreže.

Lučić je u intervjuu za Plovidba.me ocijenio da postojeće Udruženje pomorskih kapetana Crne Gore nije dovoljno "jer je u samom imenu restriktivno". Takođe, Lučić smatra da je u pomorstvu sindikalni način udruživanja legitiman, ali donekle prevaziđen.

"Gledajući veličinu Crne Gore i broj njenih pomoraca, mislim da je jedno pravo udruženje sasvim dovoljno, i tu postoje dvije opcije: udruženje koje će biti član nekog međunarodnog udruženja, ili potpuno posebno, vezano isključivo za Crnu Goru. Pošto je naša industrija globalna, ja bih uvijek predložio da se vežemo za neko međunarodno udruženje, kao što je npr. “The Nautical Institute” u Engleskoj", rekao je Lučić.

Crnogorski stručnjak rodom iz Herceg Novog radi na ostrvskoj zemlji Kiribati na Pacifiku i drugi je čovjek Asocijacije koja okuplja sve pomorske administracije 18 pacifičkih ostrvskih država, kao i sve škole za obuku pomoraca, zajedno sa predstavnicima NZ Maritime i AMSA – Australian Maritime Safety Agency.

Bonus video: