Porto Montenegro sponzoriše jedriličarki klub "Delfin"

"Ta, finansijska podrška klubu, koja će posebno biti usmjerena ka uspješnom jedriličaru Igoru Lesu, ubrzaće njegov napredak i približiti ga našem zajedničkom cilju"
0 komentar(a)
Jedrilica, Foto: Porto Montenegro
Jedrilica, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 27.02.2014. 11:17h

Jedriličarski klub Delfin iz Tivta i ove godine je sponzorisan sa 5.000 eura od strane kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

"Ta, finansijska podrška klubu, koja će posebno biti usmjerena ka uspješnom jedriličaru Igoru Lesu, ubrzaće njegov napredak i približiti ga našem zajedničkom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Tekuća godina je od ogromne važnosti za nas, jer se u septembru u Santanderu održavaju kvalifikacije za predstojeću Olimpijadu, a do tada je svaka naša regata usmjerena ka prikupljanju poena", napominje trener Jedriličarskog kluba Delfin Ilko Klakor.

Od predstojećih takmičenja planiranih za 2014. Igor će učestovati na: ISAF World Cup HRH Princes Sofia – Palma (Španija), Europa Cup Marsej (Španija), ISAF world Cup – Hyeres (Francuska). Mornar Spring Cup (Hrvatska), European Championship Split (Hrvatska) i Laser World Championship (Španija).

Aktuelni prvak Balkana Igor Les kaže da je zadovoljan dosadašnjim plasmanom, ali i da je ovo najskuplja sportska godina za njega i klub, jer su svi svjetski kupovi na kojima učestvuje kvalifikacija za njegov odlazak na Olimpijadu.

Za razliku od prošle godine kada je bio 450. i na svjetskoj listi, Igor je trenutno na 99. mjestu.

Bonus video: