"Doktorica Mica": Predavanja o dječjim simptomima i upotrebi antibiotika

Pedijatrijska ordinacija „Doktorica Mica“ slavi deset godina rada
588 pregleda 0 komentar(a)
pedijatar, Foto: Shutterstock
pedijatar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.02.2014. 19:17h

Pedijatrijska ordinacija „Doktorica Mica“, povodom deset godina rada, organizuje više humanitarnih i edukativnih aktivnosti u cilju promocije brige o zdravlju djece, saopšteno je iz te ordinacije.

U više od 40 vrtića i predškolskih ustanova u Podgorici, kako se navodi, biće održana predavanja za roditelje i vaspitače o najčešćim dječijim simptomima i racionalnoj upotrebi antibiotika, a to će ujedno biti i prilika da roditelji postavljaju pitanja na koja će odgovarati stručni tim „Doktorice Mice“.

"U saradnji sa udruženjem Roditelji pomoći ćemo otvaranje prve biblioteke igračaka u Crnoj Gori. Takođe u saradnji sa ovim udruženjem promovišemo dojenje . Organizovana je svečana proslava humanitarnog karaktera na kojoj se prikupljao novac koji će biti namijenjen otvaranju pomenute biblioteke", navodi se u saopštenju..

Pedijatrijska ordinacija „Doktorica Mica“ je osnovana 2004. godine u Podgorici, a od 2012. godine nudi zdravstvene usluge mališanima u Petrovcu.

Tokom desetogodišnjeg rada, kako se navodi, ordinacija se bavila i edukacijom medicinskog osoblja u vrtićima gdje su kroz „Malu školu pedijatrije“ obuhvatili najznačajnije teme iz oblasti pedijatrije primjenjene na svakodnevni život djece u vrtićima.

"Takođe,u našoj ponudi se nalazi priručnik „Kuvarica Mica“, gdje smo savjetima o ishrani pomagali majkama da prebrode period uvođenja nemlječne ishrane. Smatramo da svako dijete zaslužuje pedijatra koji je: istinoljubiv, velikodušan,saosjećajan, iskren, potpuno prisutan, dostupan, hrabar, spreman da preuzme odgovornost, posvećen stalnom traganju za novim saznanjima", navodi se u saopštenju.

Stručni tim „Doktorice Mice“ sačinjavaju Dr Vjera Janković i Dr Nina Mandić, specijalisti pedijatrije kao i savjetnici iz različitih oblasti pedijatrije.

Bonus video: