Podgorica: Pink potencijalni partner za gradsku televiziju

TV će imati obavezu da prenosi sjednice gradskog parlamenta, i da obezbijedi 15 do 20 minuta dnevnog kontakt programa
128 pregleda 16 komentar(a)
Miomir Mugoša, Momčilo Vujošević, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Momčilo Vujošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.02.2014. 15:10h

Potencijalni partneri Glavnog grada za gradsku televiziju su Pink i MBC, odgovoreno je iz Glavnog grada na pitanje šefice kluba odbornika PzP-a u Skupštini Podgorice Branke Bošnjak.

“Međutim, zabrinjavaju nas nezvanične informacije da je televizija MBC odustala od učešća na tenderu i da je jedina zainteresovana ostala televizija Pink M, koja u svoje domete ubraja i čuvenu Minut /Dva- emisiju koja je dotakla samo dno profesije. Zato se opravdano pitamo, da li se to priprema teren za neki Sat/Dva format glorifikacije partije na vlasti u predizbornoj kampanji koja nas čeka na proljeće?”, kazala je Bošnjak.

U prethodnom periodu, kako su naveli, dosta se spekulisalo o otvaranju gradske televizije.

"Zabrinjavaju nas nezvanične informacije da je televizija MBC odustala od učešća na tenderu i da je jedina zainteresovana ostala televizija Pink M, koja u svoje domete ubraja i čuvenu Minut /Dva - emisiju koja je dotakla samo dno profesije", kazala je Bošnjak

“Iako smo mišljenja da je to trebalo odavno uraditi, prije svega zbog bolje komunikacije gradske uprave sa građanima i kreiranja jednog kvalitetnijeg miljea gradskog i urbanog života, ipak Predlog odluke o stavljanju u funkciju poslovnog prostora na južnoj tribini Gradskog stadiona u formi privatno- javnog partnerstva u ovom trenutku izaziva određenu dozu skepse”, dodaje Bošnjak.

Navedeno je da je prema zvaničnim podacima, u taj prostor površine 565 metara kvadratnih, uloženo oko milion eura.

“Međutim u predlogu odluke se ne pominje da li je prostor potpuno opremljen, i da li je u ponudu uračunata i oprema, te se ostavlja širok prostor potencijalnom partneru da sam procijeni vrijednost koju ulaže Glavni grad. Televizija će imati obavezu da prenosi sjednice gradskog parlamenta, i da obezbijedi 15 do 20 minuta dnevno kontakt programa. S obzirom na to da se sjednice održavaju otprilike dinamikom jednom u mjesec ili mjesec i po dana, to ostavlja dosta prostora za pitanje kako će Glavni grad zaštiti svoje interese ukoliko napravi aranžman sa komercijalnim emiterom, čiji je interes prije svega zarada”, navodi Bošnjak.

Gradonačelnik Miomir Mugoša kazao je na sjednici Skupštine prije dva dana tokom rasprave o predlogu odluke o stavljanju u funkciji poslovnog prostora na južnoj tribini Gradskog stadiona u formi privatno-javnopg partnertsva, da grad ne ulaže ništa osim onog što trenutno imaju.

Bonus video: