Softić saopštava detalja o napadu na njega

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević zatražio je ranije od Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) da uradi bezbjednosnu procjenu za Softića
486 pregleda 0 komentar(a)
Tufik Softić, Foto: Boris Pejović
Tufik Softić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.02.2014. 14:26h

Novinar "Vijesti" i "Monitora" Tufik Softić saopštiće sjutra na sjednici Komisije za praćenje istraga napada na novinare detalje o napadu na njega, ali i podatke o dosadašnjoj istrazi.

Na sjednica Komisije, kako je najavljeno, najvažnija tačka biće analiza "slučaja Softić".

Predsjednik Komisije Nikola Marković rekao je da će na dnevnom redu biti "usvajanje slučajeva napada na novinare i imovinu medija kojim će se komisija baviti formiranje radnih grupa".

"Ali kao najvažnija tačka biće analiza slučaja Softić, kada će detalje o napadu na njega, ali i podatke o dosadašnjoj istrazi Komisiji saopštiti novinar Tufik Softić", saopštio je Marković.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević zatražio je ranije od Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) da uradi bezbjednosnu procjenu za Softića.

Komisija je uputila zahtjev Konjeviću da se Softiću i njegovoj porodici obezbijedi policijsko obezbjeđenje i maksimalna zaštita, zbog sumnje da mu je bezbjednost dodatno ugrožena.

"U skladu sa odlukom Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare, Ministarstvo unutrašnjih psolova je zatražio procjenu bezbjednosne situacije za Softića. Shodno propisima, taj posao obavlja ANB. Nakon te procedure, može se donijeti odluka dodjeljivanju policijske zaštite Softiću, ukoliko na to ukaže procjena Agencije”, rekao je Konjević.

Bonus video: