Spor pred Privrednim sudom: Aco Đukanović hoće pare od bivšeg zeta

Kolarević je vlasnik firme “14. septembar” u čijem je vlasništvu bio sporni stan za koji, kako tvrdi, nikad nije izdata mjenica
325 pregleda 0 komentar(a)
Aco Đukanović (Novina)
Aco Đukanović (Novina)
Ažurirano: 26.02.2014. 08:16h

Na pripremnom ročištu u sporu u kojem Prva banka i privrednik Mehmed Meša Kolarević međusobno potražuju 77.000 eura, kolika je vrijednost stana oko kojeg se spore već nekoliko godina, odlučeno je da se saslušaju bivša izvršna direktorica Kolarevićeve firme i službenik banke koji je preuzeo spornu mjenicu.

Kolarević je vlasnik firme “14. septembar” u čijem je vlasništvu bio sporni stan za koji, kako tvrdi, nikad nije izdata mjenica i nije bio pod hipoteklom, ali je Prva banka aktivirala i naplatila mjenicu.

Banku kontroliše brat premijera, Aco Đukanović, a njihova sestra, advokatica Ana Kolarević, bila je udata za Kolarevića.

Kolarević je juče u Privrednom sudu rekao da je i on akcionar te banke, da i dalje dobro sarađuje sa njom i da drugih sporova osim ovog nemaju. U prvom sporu pred Privrednim sudom, odlučeno je da se novac vrati Kolareviću i on je vraćen. Nakon što se banka žalila, sredstva su rezervisana.

Mjenica je izdata kao obezbjeđenje za stambeni kredit. Ugovor o kreditu između korisnika i banke zaključen je 11. aprila 2008. godine, a kako kredit nije vraćen banka je podnijela predlog za izvršenje i naplatu mjenice.

Kolarević je pokrenuo kontratužbu protiv Prve banke i tražio isti iznos jer, kako tvrdi, Prva banka je 77.000 eura naplatila bez osnova. Objašnjeno je da je mjenica izdata na ime Ibrahim Deli i da je Prva banka tokom novembra 2007. godine uknjižila i stavila pod hipoteku još pet stanova koje je Kolarević prodao, ali da je samo Delijev ostao bez hipoteke.

“Tvrdim da je neko iz banke zloupotrijebio jednu od naših mjenica jer smo im dali cijeli nepopunjen blok. To smo radili zbog velikog povjerenja koje smo imali u njih”, kazao je Kolarević, isključujući mogućnost da je neko od njegovih zaposlenih zloupotrijebio mjenicu.

Izvršna direktorica Kolarevićeve firme je tada bila Ana Ražnatović. Predstavnik Prve banke Petrašin Kasalica je osporio sve što je Kolarević pričao i istakao da je mjenica bila potpisana i validna te da će sudu dostaviti ime službenika koji je obrađivao. Sutkinja Snežana Pavličić je glavnu raspravu zakazala za 10. april.