Najbolja eko skulptura djelo Radovana Đurovića

Skulpture su pored atraktivnog i zanimljivog izgleda morale da imaju otvore za ubacivanje PET ambalaže i limenki
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 13:50h

Najbolja eko-skulptura za selektivno odlaganje otpada u okviru akcije „Moj grad, čist grad“ koju sprovodi „Alfa centar“, po mišljenju Nikšićana, je djelo Radovana Đurovića, za koga je obezbijeđena nagrada.

Na konkurs, koji je bio otvoren do 15.februara, pristiglo je 13 idejnih rješenja, a skulpture su pored atraktivnog i zanimljivog izgleda morale da imaju otvore za ubacivanje PET ambalaže i limenki.

„Ova eko-skulptura, za koju su Nikšićani glasi preko Facebooka, će biti izrađena i postavljena do kraja marta. Služiće kao ukras, mjesto za selektivno odlaganje otpada, ali i podsjetnik za građane da je neophodno da se svaki pojedinac uključi i lično angažuje u unaprjeđivanju životne sredine i stvaranju boljeg mjesta za život” , rekla je koordinatorka projekta Sanela Pajazitović.

Projekat „Moj grad, čist grad“ je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo, a akciji se priključila i firma „Mercator“ u čijem maloprodajnom objektu će od 3. do 9.marta, u periodu od 11h do 13 časova biti organizovana akcija prikupljanja pisanih i crtanih poruka građana, koji će imati priliku da na taj način iskažu svoju viziju boljeg i čistijeg grada, ali i da osvoje nagrade.

Bonus video: