Karnevalska ćakulona: Boško Grgurević ismijao Mariju Ćatović

“Ženo draga za šta plaćaš dvaest savjetnika? Jel moguće da ti niko nije rekao da tvoj posao nije da aminnuješ kapa od karnevala."
377 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 18:35h

Glavni urednik humorističko-satiričnog lista “Ćakulona”, kotorski advokat Boško Grgurević u najnovijem izdanju tog lista ismijao je gradonačelnicu Mariju Ćatović, što je ovih dana glavna tema u Kotoru.

“Ženo draga za šta plaćaš dvaest savjetnika? Jel moguće da ti niko nije rekao da tvoj posao nije da aminnuješ kapa od karnevala. Ove intelektualno jače od tebe ne diraj, jer ih ne možeš dostignut. Toliko valjda znaš. Ne, niti ne pomišljaj na partijsku poziciju jer ti u ovom slučaju ne može pomoći.

Majo, samo slabi lideri za saradnike biraju nesposobne”, piše u tekstu čiji je povod to što je Grgurević svojevremeno bio predložen za kapa karnevala, ali se, kako piše u tekstu, od toga moralo odustati kad je “glavna zagrmjela”. Stoga je Grgurević odlučio da se “osveti” javnim obraćanjem gradonačelnici.

“Kad je 'poteštatica' (predsjednica) pobacala sve papire u ofis i postrojila poslušnike, pokajane što su se usudili dati takav 'strašan prijedlog', niko ne upita što je to što preporučuje nekog za kapa ili što ga to tako strašno odbacuje. Ma mora biti da je odvjetnik nešto debelo nagazio oko poteštatice.

Pa se ne bi smjelo znat. Uff, ne daj bože da je konkurisao za glavnog administratora ili sekretara urbanizma. Glavni od kulture i oni od turizma su zanijemili. Od straha za poziciju”. O Bože da smo tako brzi za druge krizne situacije gdje bi nam bio kraj”, stoji u tekstu koji obiluje nizom sarkastičnih opaski upućenih Ćatovićevoj.

“Primaj te nagrade za turizam u gradu bez hotela, rukomet bez kluba, menadžerisanje (Kavač, Škaljarski Pentagon i Free šop kod pošte) i nemam pojma čega još. Idi u Vijentnam, podržaću te u NATO integracijama, nauči neki strani jezik, budi menadžer regiona na grbaču Dubrovnika, budi džek i dalje šalji moje pare u Podgoricu... Sretno, samo mi Kotor ostavi da bude Carski i Kraljevski”, piše u tekstu uz poruku “podvijte repice, poslušnici, slijepci i slijepice”.

Grgurević: Ovo je jedna prosta i obična istina koju oni ne čuju

Grgurević je juče “Vijestima” rekao da je strana 2 u časopisu njegov lični obračun sa gradonačelnicom Kotora. Grgurević kaže da je po vokaciji prvo advokat, a da se humorom i satirom bavi još od 1972. godine. “Funkcija medija, odnosno humora i satire je da ukaže na probleme.

Kažem da je ovo moj lični obračun iz razloga jer ako je iko zaslužio da bude kapo karnevala mislim da sam to ja. Prošle godine su bili predsjednički izbori i taj tekst i karikatura bi se mogli tumačiti u jednom drugom kontekstu. Sad nema izbora, i sad je to što je”, kaže Grgurević, ističući da mu je žao što Kotor stagnira čak i u odnosu na jedan Tivat”.

“Međutim, moje je, da preko svog intelekta i znanja, učinim sve da moj grad dobije staru slavu. Skrećem pažnju, kako se tumači u pojedinim krugovima, da se ovdje ne radi ni o kakvoj teoriji zavjere, već čisto o jednoj prostoj i običnoj istini. E, sad što nekim mediokritetima i zabrloženim mozgovima ta istina ne odgovara, ja nijesam kriv, a najmanje sam kriv što oni ne vole da čuju ni jedno drugo zvono osim njihovog”, kazao je Grgurević. Ćatovićeva nije željela da komentariše poruke Grgurevića.

Bonus video: