Fondacija ”Darinka” pomaže mladim majkama

“Darinka” pomaže “četiri hrabre, ali egzistencijalno ugrožene žene”...
61 pregleda 0 komentar(a)
Nada Popović (novina), Foto: Darinka
Nada Popović (novina), Foto: Darinka
Ažurirano: 25.02.2014. 16:47h

Humanitarna fondacija “Darinka” pokrenula je akciju ''Za četiri hrabre'', kojom se prikupljaju osnovne potrepštine za dvije majke i njihove dvije kćerke koje žive na ivici egzistencije.

“Predstavljamo vam četiri hrabre, ali egzistencijalno ugrožene žene, dvije mlade majke i njihove dvije djevojčice kojima je potrebna naša pomoć: hranom, odjećom za bebe, pelene, flašice... Nevena Jadžić (18) i kćerka Sara, stara sedam dana, i Nada Popović (25) i kćerka Maja, stara dvije i po godine, biće u našem fokusu do 3. marta do kada i traje naša akcija posvećena ovim hrabrim djevojkama”, piše u saopštenju fondacije.

Iz fondaciju su pozvali zainteresovane da ih konktakritaju putem Fejsbuk stranice.

Humanitarna fondacija “Darinka” osnovana je krajem prošle godine sa ciljem da pomoć isključivo pruža u garderobi, hrani i sredstvima za higijenu.

“Svjesni činjenice da smo okruženi velikim brojem humanih ljudi koji bi željeli da pomognu, ali zbog nedostatka vremena ili neažurnosti, tu svoju želju često i ne spovedu u djelo, potekla je ideja da upravo mi budemo ti inicijatori akcija a zatim i posrednici, koji bi sva sakupljena sredstva dopremili na jedno mjesto, a zatim ih proslijedili onima za koje se akcija sprovodi. Ime Darinka je nastalo spontano, željeli smo da bude ime koje je naše, tradicionalno i zvučno, a da u sebi nosi simboliku koja predstavlja nas, one koji daruju”, poručuju iz fondacije.

Bonus video: