Završene kotorske zimske karnevalske fešte: Spaljen Obećanko Lažović

Za sve je kriva, kaže tužilac, “dižgracija ova, najgora prikaza iz košmarnih snova što nam je došla iz zemlje daleke
111 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2014. 19:00h

Defileom karnevalske povorke glavnom gradskom ulicom,a potom suđenjem i spaljivanjem krnja Obećanka Lažovića, krivca za sve nedaće Kotorana u protekloj godini, danas su završene kotorske zimske karnevalske fešte.

Okrivljeni Obećanko Lažović optužen je zato što ni nakon osam godina kada je irski investitor najavio gradnju novih hotela Fjord i URC Slavija, osim ruševina i rugla nema ničeg novog.

"Nemojte mislit da sam pao s Marsa, prije osam godina počela je ta farsa. Naša dična Opština je tender raspisala, I za sitne pare jedini veliki hotel dala. Ali njena greška nije bila mala, jer se ničim nije osigurala, ko svako pametni, bez dileme, da se obnova mora završit na vrijeme. I što sad imamo kukala nam majka. Neki novi hotel postao je bajka. Mjesto da ga drže još neko vrijeme, da ga malo srede , uljude i opreme, novi vlasnici su ga na sramotu svima prepustili na grabuš lešinarima, što su ga raskubli i očerupali da bi ga huligani sasvim destregali. A oduvijek je ranije bilo jedno sveto i striktno pravilo, da obnovu treba u roku završiti inače će se penali morati platiti i cijeli objekat natrag povratiti I ništa od svega ovih godina nije probala ta naša opština da po zvaničnom protokolu raspali konačno šakom po stolu, da uzme zakon u svoje ruke i najzad prekine ove naše muke", istakao je tužilac.

O nesretnom URC-u ne zna se ništa, njega su srušili bez po muke ali poslije svih ovih godišta svako od njega pere ruke , jedino se neko dobro dosjetio i od prostora parking napravio- kaže se u optužnici.

Za sve je kriva, kaže tužilac, “dižgracija ova, najgora prikaza iz košmarnih snova što nam je došla iz zemlje daleke i šarene laže ispričala neke kako bi nam svima zamazala oči, i učinjela da pritisak nam skoči, prosipajući samo prazna obećanja što postadoše ludom radovanja.

"A onda kad se narugao svima nestao je nečujno poput dima, za njim je parznina ostala velika, a od obećanja niti nada mala. Zato ću svoju tužbu da osnažim i za ovog lažova smrtnu kaznu tražim", kaže se u optužnici.

Karnevalsku povorku koja je ove godine bila znatno “siromašnija” kada je u pitanju broj maskiranih grupa i njihovih kreacija,predvodili su uz zastave karnevala, grada i države, kapo kotorskog karnevala mr Jovan Martinović, ovogodišnja kraljica karnevala Iva Mirošević I princeza karnevala Katja Fabian.

U povorci su tradicionalno bili brojne male i velike mažoretke (“Fešta”. “Alisa” i “Mala sirena”), uz gradske muzike iz Kotora i Đenovića, potom i mališani iz kotorskih vrtića JPU “Radost” i štićenici Zavoda za gluve.

Fešta se nastavila na Trgu od oružja uz koncert benda Slatka Tajna iz Metkovića, i dodjelu pehara za najbolje karnevalske grupe na ovogodišnjem karnevalu.

Iz štampe su izašli i humoristično-satirični listovi “Karampana” i “Ćakulona”

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Galerija

Bonus video: