Stojanović smijenio Živkovića i Rečevića

U Podgorici je posljednjih mjeseci bilo više pljački, razbojništava, nekoliko paljenja vozila, podmetanja eksplozivnih naprava
444 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2014. 12:58h

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Branislav Živković i njegov zamjenik Jovica Rečević smijenjeni su odlukom direktora Uprave policije Slavka Stojanovića.

Na njihova mjesta imenovani su novi načelnik Vojislav Dragović, dosadašnji komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i dugogodišnji načelnik CB Herceg Novi, dok će njegov zamjenik i novi rukovodilac Odjeljenja bebjednosti Podgorica biti Ivan Raičević dosadašnji komandir stanice policije u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

"Smatrao sam neophodnim da reagujem budući da vjerujem da je bilo propusta odgovornih policijskih službenika u odgovornosti poslova i zadataka i njihovog izvršavanja na terenu, kada su u pitanju slučajevi paljenja vozila ND "Vijesti" i incident u Urgentnom centru KCCG", rekao je Stojanović.

Slavko Stojanović

Direktor policije se izvinio osoblju Urgentnog bloka i Kliničkog centra, kao i građanima koji su te večeri bili u Urgentnom bloku, zbog neadekvatnog reagovanja policijskih službenika koji su pozvani na intervenciju.

Podsjetimo incident u Urgentom centru dogodio se 15. februara kada su članovi samozvanog “zagoričkog klana” gotovo tri sata maltretirali medicinsko osoblje.

Dosadašnji rukovodioci Živković i Rečević biće raspoređeni, shodno potrebama službe, na druga radna mjesta, najavio je direktor policije.

Inicirano je i pokretanje disciplinskog postupka protiv službenika koji je bio dežurni starješina u CB kada je zapaljeno službeno vozilo "Vijesti", zbog propusta koji su, kako je rekao Stojanović, doveli do uništenja pokretne imovine ND "Vijesti".

Protiv policijskih službenika Veska Vračara i Miloša Sekulića zbog propusta na obezbjeđenju vozila ND "Vijesti" koje je zapaljeno u noći između 12. i 13. februara je već pokrenut disciplinski postupak i noći će biti suspendovani do njegovog okončanja.

"Želim da sa pozicije direktora Uprave policije jasno i nedbvosmisleno saoptim da će svi budući propusti starješina i policijskih službenika u izvršenju povjerenih poslova i zadataka i ne izvršavanje obaveza koje proističu iz policijske funkcije, biti bez odlaganja i adekvatno sankcionisana", najavio je Stojanović.

Galerija

Bonus video: