Ćatović suvlasnica zgrade bez upotrebne dozvole

“To nijesu tačni podaci. Mi smo prije nekoliko godina prodali oko 700 kvadrata zemlje firmi “Premia” iz Kotora”, kazala je Ćatovićeva
546 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2014. 16:22h

Predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović suvlasnica je useljene zgrade bez upotrebne dozvole u naselju Plagenti u Dobroti, piše u podacima Uprave za nekretnine.

Sporna zgrada, prema istim podacima, ima i teret “prekoračenje dozvole”, što znači da je zgrada većih gabarita nego što je dozvoljeno.

Ćatovićeva je kazala “Vijestima” da se vjerovatno radi o grešci i da će provjeriti u katastru o čemu se radi, kako bi se to ispravilo.

“To nijesu tačni podaci. Mi smo prije nekoliko godina prodali oko 700 kvadrata zemlje firmi “Premia” iz Kotora. Ta firma je napravila zgradu u kojoj moja dva brata Slavko i Ljubomir Dabinović imaju stanove. Zgrada ima upotrebnu dozvolu i sve, sigurno”, kazala je Ćatović.

Prema podacima Uprave za nekretnine, vlasnici voćnjaka druge klase od 197 kvadrata, 500 metara kvadratnih dvorišta i sporne zgrade su firma “Premia”, vlasnika Milutina Božovića i Danila Mrvaljevića, Marija Ćatović, njen sin Lazar Ćatović i rođena braća Slavko i Ljubomir Dabinović.

U toj zgradi, prema istim podacima, stanove su kupili i Željka Murišić, Denis Vukašinović, Srđan Matijević, Željko Bogdanović, Vesna Matijević i Laura Živković. Neke porodice su se i uselile.

Prema podacima Komisije za utvrđivanje konflikta interesa Marija Ćatović je u 2013. godini suvlasnica 7.514 metara kvadratnih zemlje u naselju Dobrota II i 4.538 metara kvadratnih imovine u naselju Ljuta.

"Vjerovatno je greška, provjeriću": Ćatović (Foto: Arhiva "Vijesti")

U katastarskim podacima ažuriranim 3. februara 2014. godine ne može se vidjeti da je Ćatovićeva vlasnica zemlje u naselju Dobrota II i Ljutoj.

Ćatovićeva je na prvim neposrednim opštim lokalnim izborima izabrana za predsjednicu Opštine Kotor 27. decembra 2004. godine. U novembru 2009. reizabrana je na tu funkciju.

Rođena je 6. marta 1947. godine u Kotoru, u porodici Dabinović.

Njenom odlukom iz marta 2008. godine, pristupilo se izradi izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana Dobrote.

Nakon sprovedene zakonske procedure i usvajanja planske dokumentacije, u julu prošle godine odbornici lokalnog parlamenta su jednoglasno usvojili izmjene i dopune tog planskog dokumenta.

Galerija

Bonus video: