Zbog učestalih krađa na Čepurcima postavljen video-nadzor

Nakon postavljanja ograde, planirano je da se kamerama pokrije cijelo groblje
100 pregleda 0 komentar(a)
Pogrebne usluge, Čepurci Pogrebno, Foto: Luka Zeković
Pogrebne usluge, Čepurci Pogrebno, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.02.2014. 17:54h

Na prodavnicu pogrebne opreme na Čepurcima postavljen je video-nadzor.

Direktor "Pogrebnih usluga" Slobodan Stanović istakao je da na taj način žele da obezbijede veću sigurnost zaposlenim, nakon oružane pljačke krajem 2013. kada je iz prodavnice odneseno više od 3.000 eura.

"Nakon ograđivanja groblja, video-nadzor ćemo proširiti na cijelo groblje", kazao je Stanović.

On je istakao da je u toku izgradnja 75 grobnica na groblju u Zagoriču, gdje je planirana i nadogradnja postojećeg zida.

"Po završetku izgradnje grobnica, radiće se vodovodna mreža i postaviče se 6-7 livenih česmi. Planirano je da 'Putevi' obnove asfaltiranje svih staza, koje su trenutno u veoma lošem stanju, dok će naši radnici postavljati ivičnjake. Planirano je i ozelenjavanje...", kazao je Stanović.

On je kazao da su građani Zagoriča sugerisali da se na kapeli na groblju uradi prilaz za invalidna lica, što će uskoro biti učinjeno, a asfaltiraće se prostor ispred ulaska na groblje i tako dobiti 50 parking mjesta.

Tokom prošle godine učestale su krađe na gradskim grobljima, pogotovo na Čepurcima, koje nije u potpunosti okruženo zidom, pa su u "Pogrebnim uslugama" primorani da podignu zid i iza kapela.

"Po okončanju raspisanog tendera i stvaranju zakonskih uslova, izabrani izvođač započeće sa radovima na izgradnji ogradnog zida sa metalnom konstrukcijom iza kapela. Nadamo se i da će se po okončanju ostavinskog postupka porodice Dervišević brzo steći uslovi za proširenje groblja. Na Čepurcima je počela sadnja novog drveća, umjesto uklonjenih oboljelih borova", rekao je Stanović.

Bonus video: