Za prvu pomoć porodici Jolović sa Žabljaka novac, stan, drva i namještaj

V.D. predsjednika Mjesne zajednice Njegovuđa Dušan Zejak kaže da je Jolovićima ustupio svoj stan u Njegovuđi dok im se adekvatno riješi stambeno pitanje
74 pregleda 1 komentar(a)
kuća Jolovića požar, Foto: Obrad Pješivac
kuća Jolovića požar, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.02.2014. 15:10h

U požaru koji je 19. februara predveče zahvatio trošnu drvenu kuću u Njegovuđi, u kojoj su nužni smještaj imale Hatidža-Cica Jolović i njena kćerka Beba u trenu je nestalo sve što je stvarano duže od 60 godina.

Nije pomogla ni brza akcija vatrogasaca sa Žabljaka koji su nakon osam minuta od prijema obavještenja bili na licu mjesta. Ni to što su u pomoć pristigle kolege iz Šavnika niti kamion cistijerna Lazara Zekovića iz Žabljaka.

Vatra je uništila kuću u kojoj je Hatidža podizala četvoro djece ali je spasen Bebin kiosk u blizini i okolne kuće, jer su i one bile ugrožene.

Kada su primijetili plamen prvi su pritrčali komšije, a Sveto Anđelić je uspio da spasi Hatidžu.

Anđelić je primio porodicu Jolović u svojoj kući, gdje su proveli noć.

V.D. predsjednika Mjesne zajednice Njegovuđa Dušan Zejak kaže da je Jolovićima ustupio svoj stan u Njegovuđi dok im se adekvatno riješi stambeno pitanje i da će one u četvrtak uveče konačiti u njemu.

“Mi smo se već organizovali. Obezbijedili smo im drva. Stan nije useljavan pa je trebalo uraditi nešto prije nego stigne namještaj iz Pljevalja. I lokalna uprava je preduzela prvi korak u vidu novčane pomoći. Pomoći će, siguran sam, i drugi”, kazao je Zejak. Beba Jolović kaže da im pomoć komšija daje snagu. “Nijesmo same, to ovi ljudi dokazuju. Najvažnije da je majka prošla bez povreda”, kaže Beba.

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin kazao je da će se nastojati da se Jolovićima trajno riješi stambeno pitanje. Opština je u startu dala 1.000, a Komunalno preduzeće 500 eura. Namještaj koji stiže iz Pljevalja takođe je donacija.

Bonus video: