"Svi na Crkvice": Herceg Novi i Kotor da vrijednuju bogatu zaostavštinu austrougarskog razdoblja

Manifestacija "Svi na Crkvice" održava se drugu godinu, sa ciljem da promoviše bokokotorsko zaleđe, valorizujući njegove prirodne i kulturno-istorijske potencijale
167 pregleda 0 komentar(a)
Svi na Crkvice, Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
Svi na Crkvice, Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
Ažurirano: 13.08.2018. 14:19h

Opštine Herceg Novi i Kotor u svom zaleđu imaju bogatu materijalnu zaostavštinu austrougarskog razdoblja, prvenstveno vojnog karaktera, zaostavštinu kojoj je potrebna revitalizacija i uključivanje u savremene turističke tokove.

O ovoj temi razgovarali su tokom manifestacije "Svi na Crkvice" predstavnici dva grada sa vojnim atašeom Ambasade Austrije iz Beograda, Tomasom Ahamerom.

Okupljanju u masivu Orjena koje ima za cilj podstaći razvoj planinskog zaleđa Boke Kotorske prisustvovali su predstavnici hercegnovske Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Dogovoreno je da će Agencija proslijediti Ambasadi svu dokumentaciju koju posjeduje, te da će biti dogovoren zajednički sastanak na ovu temu. Osim toga, razgovarano je o mogućnosti uključivanja Trebinja, sa kojim je naša dva grada povezivao austrougarski put preko Orjena.

Manifestacija "Svi na Crkvice" održava se drugu godinu, sa ciljem da promoviše bokokotorsko zaleđe, valorizujući njegove prirodne i kulturno-istorijske potencijale.

Posjetioci su uživali u muzičkom programu, organizovana je animacija za djecu i animacija za odrasle u streličarstvu, kao i pješačka ture u cilju upoznavanja i promocije tog predjela koju je predvodio Željko Starčević.

Organizatori su Turistička organizacija Kotora i Opština Kotor, a suorganizator Opština Herceg Novi.

Bonus video: