Bez struje dio Vuksanlekića, mještani: Makaze radile jer je Đukanović malo ljut

Radnici EPCG, uz podršku policije, juče su brojila nekoliko porodica podigli na stubove i isključili im struju
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2014. 21:17h

Dok mještani Vuksanlekića smatraju da je do izmještanje brojila na vrh stubova došlo zbog naprasne premijerove “srdžbe” prema Albancima, iz Elektrodistrubicije tvrde da su to uradili kako bi spriječili krađu struje.

Radnici Elektrodistribucije, uz podršku, kako tvrde mještani, više od 15 policajaca, juče su brojila nekoliko porodica Camaj podigli na vrhove stubova, prethodno im isključivši struju.

Aleksandar Camaj smatra da je riječ o “drugačijem tretmanu manjina”, koji je dan ranije najavio premijer Milo Đukanović, nakon što su albanske partije u Ulcinju formirale novu vlast zajedno sa Pozitivnom.

“Došli su jutros oko 11 časova i podigli satove na vrh stubova, samo nama koji ne glasamo za DPS. Uz njih je došao kordon policije, sa deset automobila i dvije marice, kao da je ratno stanje. Ne vidim drugi razlog, osim zastrašivanja”, kazao je Camaj “Vijestima”.

David Camaj tvrdi da ih je država, sa tolikim brojem policajaca, "udarila po obrazu".

"Nijesmo mi kriminalci, niti teroristi, da kolone policije obezbjeđuju selo. U redu je što su nam digli satove, ali neka onda dignu i ostalim mještanima, po čemu smo to mi drugačiji. A znam da svi dugujemo za struju, neko više neko manje...”, rekao je Camaj.

Iz Elektroprivrede tvrde da su pozvali policiju, jer su mještani ranije sprečavali radnike da obave posao. Tvrde da isključenje i izmještanje brojila nema veze sa politikom, već da su bili prinuđeni da to učine, jer su radnici pronašli oštećena brojila.

"Kod određenog broja potrošača, na teritoriji Vuksanlekića, Dreševića i Podhuma, u nekoliko navrata evidentirano je oštećenje tarifnih brojila. Da bi se ovaj problem prevazišao, stručne ekipe su izvršile izmještanje i zamjenu brojila, koja su se do tada nalazili na privatnom posjedu potrošača. S obzirom na to da se i nakon izmještanja brojila nastavilo sa oštećenjem istih, jedino rješenje je bilo da se brojila izmjeste na način koji bi ubuduće onemogućio ovakvu praksu".

Pojasnili su da će brojila ubuduće da očitavaju iz kamiona sa dizalicama.

Galerija

Bonus video: