Beograđani nude Arenu u TQ plazi

Ni stotinu hiljada gledalaca nijesu garant za zaradu...
60 pregleda 0 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Arhiva Vijesti
TQ Plaza, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.02.2014. 15:10h

Budvansko-beogradski konzorcijum jedini je dostavio ponudu na međunarodni tender za ustupanje u dvodecenijski zakup 2.000 kvadrata poslovnog prostora „TQ Plazi“ za adaptaciju bioskopske i pozorišne sale, kao i gradnju ljetnjeg bioskopa na otvorenom.

Opšinska komisija otvorila je ponudu konzorcijuma, koga su osnovale dvije firme - budvanski „Lovćen film” i preduzeće za filmsku, tv i video distribuciju “Art Vista” iz Beograda.

Ideja da se poslovni prostor u komeracijalnom centru “TQ plaza” pretvori u bioskop aktuelizovana je prije godinu, kada su i započeti pregovori sa zainteresovanim filmskim distributerima.

Međutim, pregovori sa kompanijom „Cineplex“, propali su prije pola godina, da bi uoči Nove godine Opština ponovo, nakon razgovora sa predstavnicima nekoliko zainteresovanih kompanija, donijela odluku, koju je potvrdio i lokalni parlament, da se raspiše tender.

Sada slijedi bodovanje pristigle ponude, nakon čega će se znati da li će Opština zaključiti ugovor o dugoročnom zakupu. Konzoricijum je dostavio idejno rješenje budućeg bioskopa Cineplex 3D TQ plaza.

“Art vista” gazduje beogradskim bioskopom Arena, koji raspolaže sa šest bioskopskih sala ukupnog kapaiciteta hiljadu mjesta.

Tenderom je od ponuđača zahtijevano da dostave ponudu za finansiranje, projektovanje, opremanje, održavanje i upravljanje multifunkcionalnim bioskopom i bioskopsko-pozorišnim prostorom, kao i dokaz da nisu pod stečajem, odnosno u postupku likvidacije. Tražen je i dokaz o profesionalnom obavljanju djelatnosti emitovanja filmova ili filmske distribucije u periodu od najmanje 10 godina, kao i uvjerenje o prometu najmanje 100.000 gledalaca u bioskopima godišnje u periodu od 2008 do 2012. godine.

Bonus video: