Tabloid "Informer" stiže u Crnu Goru

Vučićević je kazao da su trenutno u fazi registracije, te da sa zamjenikom urednika “Dnevnih novina” Novakom Uskokovićem razgovaraju da bude urednik izdanja
119 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 08:01h

Beogradski tabloid “Informer”, koga navodno kontroliše Srpska napredna stranka, dobiće od narednog mjeseca i crnogorsko izdanje.

Glavni urednik lista Dragan J. Vučićević tvrdi da je novinarstvo za njega biznis “uz poštovanje Kodeksa” i da je to glavni motiv za dolazak u Crnu Goru.

“Ne bavim se politikom, iza mene ne stoji prljavi novac, niti imam poslovne veze sa nekim političarem,” kaže on za “Vijesti”.

Vučićević je kazao da su trenutno u fazi registracije, te da sa zamjenikom urednika “Dnevnih novina” Novakom Uskokovićem razgovaraju da bude urednik izdanja.

“Nećemo da se bavimo politikom, niti da vam solimo pamet, potrudiću se da napravim dobre novine i poštovaću zakone, a tamo piše da odgovorni urednik mora da ima državljanstvo Crne Gore”, kaže on.

U evidenciji Agencije za privredne registre piše da je osnivač srbijanskog “Informera” firma “Insajder tim”, čiji je stoprocentni vlasnik Vučićević, sa ulogom od 100 dinara, a direktor Damir Dragić.

Upitan koji je njegov motiv da dođe na manje tržište s obzirom da je u Finansijskom izvještaju za 2012. navedeno da su zaradili samo 169.000 dinara, Vučićević kaže: ”Imaćemo drugačiji pristup temama, a za to postoji tržište. Ja ću u Crnoj Gori da napravim tabloid i ne libim se da kažem, jeste žuta štampa, kao uticajni 'Dailly miror'. Ne postoji uticajna dnevna novina, a da to nije žuta štampa”, rekao je on.

Uvrijedio urednika "Blica"

Direktor “Insajder tima” Damir Dragić kaže da su oni prošle godine zaradili 60 miliona dinara, odnosno oko 520.000 eura, a da su osnovani tek u martu 2012. Vučićević je novinarsku karijeru stvarao u tabloidima “Kurir”, “Pres”, “Nacional”, gdje je sarađivao sa Dragićem. Povezivan je sa vlasnikom “Delta holdinga” Miroslavom Miškovićem, što je on demantovao. U Srbiji otvoreno ratuje sa “Blicem”, prozivajući ga za nezakonite donacije od Vlade Mirka Cvetkovića.

Na Televiziji Pink Vučićević je u komentarima zbog toga lično vrijeđao urednika “Blica” Veselina Simonovića, što je navedeno u tužbi koju je Simonović podnio protiv Pinka.

“Ništa nepošteno nećemo da radimo u Crnoj Gori, niti ćemo doći sa prljavim novcem. Ja ću da finansiram tu novinu, procjenili smo da treba oko 100.000 eura,” kaže Vučićević, navodeći da su “do njega već doprle svakojake glasine”.

Vučićević i Dragić su najavili da planiraju širenje uticaja u regionu, pa će nakon Crne Gore naredne godine raditi i izdanje za Republiku Srpsku. Dragan J. Vučićević se za vrijeme Slobodana Miloševića kandidovao kao jedan od njegovih protivkandidata za predsjednika SRJ, ali nije prošao jer nije imao adekvatnu dokumentaciju.

“U subotu sam dolazio u Podgoricu, razgovarali smo sa Lavom Lajovićem oko štampanja novine, vidjeli smo se sa direktorom Prve”, kazao je on.

Ništa nepošteno nećemo da radimo, kazao je Vučićević.

Batina čuvenog Supermena stiže u pomoć Đukanoviću

Svima iole upućenijim u srpsku političku i medijsku scenu je poznato da je “Informer” batina u rukama čuvenog Supermena Vučića, kojom disciplinuje kritičare velikog vođe Aleksandra, smatra direktor “Vijesti” Željko Ivanović.

“Zahvaljujući bratskim odnosima našeg premijera, kod koga je nanovo probuđeno srpstvo i potpredsjednika Vučića koji je naprasno postao veliki Crnogorac - dobijamo 'Informer' u Crnoj Gori koji će uređivati propali spin doktor Beba Popović, što govori da je i on sam shvatio da su 'Pobjeda' i 'Pink' propali i da se njihova propaganda razbila o glavu šefa parade Đukanovića.

Dolazak 'Informera' je novi pokušaj Đukanovića da dodatno uništi tržište, obesmisli dijalog, ismije logiku i zdrav razum. Dodatno zabrinjava što premijer ovakvom politikom okupira Crnu Goru srpskom propagandom, kao što je to činio 90-tih. Sada su tu 'Pink', 'Prva', 'Informer' i stara dobra 'Pobjeda'”.

Direktor "Dana" Mladen Milutnović je kazao da bi samo volio da svi posluju pod jednakim uslovima.

"Što se tiče lista "Dan", mi bi smo voljeli da svi mediji u Crnoj Gori posluju pod jednakim uslovima. Samo neka za sve budu isti aršini", kazao je Milutinović.

Bonus video: