Počela izrada projektne dokumentacije za Kuću meda

Kuća meda imaće oko 500 metara kvadratnih, smještenih na placu od 1.300 metara kvadratnih...
292 pregleda 0 komentar(a)
Kuća meda, Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Kuća meda, Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Ažurirano: 18.02.2014. 17:18h

Počele su aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Kuće meda.

Nakon što su od Opštine Danilovgrad dobijeni urbanističko-tehnički uslovi za lokaciju na kojoj je predviđena gradnja Kuće meda, počinje izrada projektnog zadatka i idejnog rješenja za raspisivanje tendera za glavni projekat i izvođača radova, kako je dogovoreno danas na sastanku predstavnika Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Petrom Ivanovićem i direktorom Direkcije za javne radove Žarkom Živkovićem.

Kako je najavljeno, Kuća meda imaće oko 500 metara kvadratnih, smještenih na placu od 1.300 metara kvadratnih, koji je Savez pčelarskih organizacija Crne Gore dobio od Opštine Danilovgrad.

Ukupna vrijednost projekta je oko 500.000 eura, a sredstva u iznosu od 200.000 eura obezbijeđena su iz kapitalnog budžeta za 2014. godinu.

Ministar Ivanović je tražio da se u dalju realizaciju projekta uključe stručnjaci za bezbjednost hrane, kako bi se posao završio u skladu sa najvišim standardima, da se još više pojača dinamika rada, te da se sva koordinacija ostvaruje preko pomoćnika ministra za ruralni razvoj.

Bonus video: