Gimnazija Slobodan Škerović proslavila 107 godina postojanja

Direktor gimnazije Radiša Šćekić rekao je da je ova škola generacijama stvarala intelektualce, da će tako nastaviti i u budućnosti
91 pregleda 5 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, dan skole, Foto: Luka Zeković
Gimnazija Slobodan Škerović, dan skole, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.02.2014. 14:03h

Podgorička Gimnazija “Slobodan Škerović” proslavila je danas 107 godina postojanja, a učenici su ovaj dan obilježili recitacijom Njegoševih stihova.

Preko stotinu učenika, profesora i gradskih zvaničnika okupili su se juče u svečanoj sali gimnazije, kako bi prisustvovali predstavi.

Direktor gimnazije Radiša Šćekić rekao je da je ova škola generacijama stvarala intelektualce, da će tako nastaviti i u budućnosti.

"Još od prve genracije učenika u ovoj školi odzvanjala mudrost. Ova predstava je posvećena Njegošu, jer nas je on naučio da iz ovog kamena možemo iznjedriti velikane i izvesti ih na pravi put", kazao je Šćekić.

Rođendan je gimnaziji pismenim putem čestitao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji se tim putem i izvinio jer nije mogao da prisustvuje.

"Vjerujem da će Gimnazija "Slobodan Škerović" i u vremenu koje je pred nama sačuvati ono najbolje iz naše vaspitno obrazovne zajednice i dati svoj doprinos sveobuhvatnom unapređenju naše Crne Gore", kazao je Vujanović.

U okviru proslave organizovana je i izložba slika i fotografija, čiji su autori učenici gimnazije.

Bonus video: