Nagradna igra za sportske ribolovce: Bubanja i Vukasović na prvom mjestu

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura osvojio je Filo Biskupović sa Mula
79 pregleda 0 komentar(a)
Bubanja Mićko, Vukasović Vladimir, Foto: UNA
Bubanja Mićko, Vukasović Vladimir, Foto: UNA
Ažurirano: 18.02.2014. 09:24h

Prvo mjesto i vaučer od 50 eura u januarskom kolu nagradne igre „Ulov mjeseca“ koju za sprtske ribolovce na Crnogorskom primorju organoizuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more „Una“ iz Tivta, osvojili su Mićko Bubanja i Vladimir Vukasović iz Orahovca sa ulovljenom tunom-žutoperkom od 55 kilograma.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura osvojio je Filo Biskupović sa Mula.

On je ribajući sa obale na karolu kod Instituta za biologiju mora u Dobroti, na mamac – živoga špara, uhvatio brancina kapitalca težine 5,2 kilograma.

Još većeg brancina, teškog 9,7 kilograma ulovio je Ljubo Popara koji je osvojio treće mjesto i nagradni vaučer od 20 eura, zato što je njegov kapitalac „pao“ na samolovku koja se ne vrednuje kao klasični sportski ribolov.

S obzirom da nije ispunjavao kriterijume oko prijavljivanja ulova, i nije dostavljena adekvatna dokumentacija, a u pitanju je zaista kapitalni primjerak, iz „Une“ su odlučili da specijalnu utješnu nagradu u januraskom kolu „Ulova mjeseca“ dodijele Boru Vitezu za ulovljenu lignju težine čak 2,4 kilograma.

Bonus video: