Zgrada kod "Delte" još prazna: Boli glava od stanova pod hipotekom

U zgradi nema ni vode ni struje, a stanovi su pod hipotekom zbog duga investitora
686 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada kod delte, Foto: Luka Zeković
Zgrada kod delte, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.02.2014. 19:33h

Iako je zgrada na kraju Ulice doktora Vukašina Markovića završena prije gotovo pet godina, kupci još ne mogu da se usele, jer su stanovi bez vode i struje, ali i pod hipotekom.

Jedan od oštećenih Željko Bugarin tvrdi da trospratnica iza "Delte”, koju je izgradilo preduzeće "Colorprom Company", nema građevinsku i upotrebnu dozvolu. On je kazao da je vlasnik firme Radovan Pavlićević kod Prve banke uzeo kredit i prethodno prodate stanove stavio pod hipoteku. Istakao je da kupci zbog toga ne mogu da prevedu stanove na svoje ime i da je banka već počela da namiruje dugovanja prodajom stanova.

"Otišao sam da prevedem stan, misleći da je sve u redu, ali su mi u Upravi za nekretnine kazali da zgrada nije upisana u katastar. Platio sam stan 35.000 eura i dodatno postavio parket u cijeloj zgradi, kao vid kompenzacije. Znam da su svi stanovi gotovo završeni i spremni za useljenje, ali se struja i voda ne mogu uvesti bez upotrebne dozvole, za koju je potrebna građevinska", kazao je Bugarin “Vijestima”.

Pavlićević, pak, tvrdi da će se stanari u maju useliti u zgradu, koja još nije zavšena: “To je sve što želim ovom prilikom da saopštim”.

On je advokatima koji zastupaju stanare saopštio da nijesu svi kupci u potpunosti izmirili obaveze prema njemu. Pavlićević im je saopštio i da je dozvolu za gradnju dobio od Ministarstva za uređenje prostora, ali da je, tokom izgradnje, nadležnost prešla u ruke Glavnog grada.

Kupci 17 stanova i dva poslovna prostora unajmili su advokata, kako bi na sudu ostvarili svoja prava.

"Pet godina nas je zavaravao da će zgradu završiti i da treba samo da budemo strpljivi. Mislim da je probio sve moguće rokove i granice našeg strpljenja", kazao je Bugarin.

Kupac Mirko Bojović pozvao je nadležne da im omoguće da se nakon pet godina usele u svoje stanove.

Kupci dali izjavu u policiji

Policija je protiv Pavlićevića pokrenula krivičnu prijavu zbog sumnje da je prevario kupce i utajio porez, prilikom izgradnje zgrade.

Bugarin tvrdi da je saslušan u policiji u svojstvu svjedoka.

"Vijesti" su imale uvid u zapisnik sa saslušanja.

Bugarin tvrdi i da su ostali kupci svjedočili nakon što je pokrenut postupak.

Bonus video: