Zatražena provjera primjene policijskih ovlašćenja

Zeković navodi da je predlaženo da se odmah zatraže inicijalna izjašnjenja Uprave policije MUP te kontaktira uprava Kliničkog centra Crne Gore
0 komentar(a)
protest 15. februar, Foto: Luka Zeković
protest 15. februar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.02.2014. 13:03h

Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković podnio je pred Savjetom inicijativu da hitno uzmu u rad dva slučaja u kojima je, od strane javnosti i medija, dovedena u pitanje profesionalna primjena policijskih ovlašćenja.

"Postupanje policije neophodno je hitno provjeriti u slučaju građanskog protesta organizovanog 15. februara 2014. u Podgorici kojom je prilikom lišeno slobode više učesnika antivladinih demonstracija i povrijeđeno nekoliko policijskih službenika.

Neophodno je provjeriti policijsko postupanje u Kliničkom centru Crne Gore nakon obavještenja da je grupa huligana navodno onemogućila normalan rad osoblja ove zdrastvene ustanove.

S obzirom na to da se radi o pripadnicima tzv. Zagoričkog klana nije isključeno da postoji i opravdani strah zdrastvenog osoblja od posledica koje mogu nastati prijavljivanjem ovog incidenta. Dužni smo provjeriti primjenu policijskih ovlašćenja i ocijeniti profesionalnost policije u konkretnom slučaju", rekao je on.

Zeković navodi da je predlaženo da se odmah zatraže inicijalna izjašnjenja Uprave policije MUP te kontaktira uprava Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: