Prohodno prema Maloj Crnoj Gori

"Iako je trajalo kraće nego ranijih godina mašini i operateru nije bilo nimalo lako. Od oko 20 kilometara puta moralo se čistiti više od polovine"
101 pregleda 1 komentar(a)
snjegočistač, Mala Crna Gora, Foto: Obrad Pješivac
snjegočistač, Mala Crna Gora, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.02.2014. 11:07h

Iako se ne pamti lakša zima na Durmitoru, snjegočistaču DOO „Komunalno i vodovod“ trebala su dva dana da ukloni snije sa puta prema selu Mala Crna Gora.

Četvrti put ove zime otvorio im je saobraćaj Veljo Popović kako bi se gorštacima iz naudaljenijeg žabljačkog sela moglo doći i donijeti ono što im je potrebno - najčešće su to ljekovi, pošto se radi o staračkom domaćinstvu. Osim toga, stvoreni su uslovi i da ih obiđu njihovi članovi porodica koji žive na Žabljaku ili drugim mjestima.

Direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović kaže da je posao obavljen za dane vikenda i predstavlja redovnu aktivnost preduzeća.

"Iako je trajalo kraće nego ranijih godina mašini i operateru nije bilo nimalo lako. Od oko 20 kilometara puta moralo se čistiti više od polovine jer je novi snijeg zatrpavao sve što smo uradili tokom prethodna tri čišćenja. Bio je tvrd, ponegdje i zaleđen. Prosječno je visok oko jednog metra a ponegdje i metar i po. Naročito preko prevoja Štuoc gdje se put pruža kotom od 2.050 metara nadmorske visine", kaže Radulović.

On je kazao da su, izuzev dva domaćinstva u Okruglici na Sinjajevini, lokalni putevi prohodni prema svim selima u kojim je iko zazimio.

Bonus video: