Godina od ubistva braće Gojačanin

Bujić je prvo pucao u Ljubomira, a potom i u Dejana, koji je krenuo da pomogne bratu
730 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 14:49h

Prije godinu, na današnji dan, tragedija braće Dejana i Ljubomira Gojačanina, ujedinila je Crnu Goru.

Gotovo stihijski, građani su se okupljali na trgovima u Baru, Budvi, Herceg novom, Podgorici, Nikšiću, Bijelo Polju... odajući čast stradaloj braći, ali i tražeći odgovor nadležnih da krenu u odlučniju borbu protiv sve većeg nasilja i kriminala.

Iste noći kada su ubijena braća, na Fejsbuku je otvorena stranica „Svi smo mi braća Gojačanin”, nakon čega je osnovana i nevladina organizacija sa ciljem da se slična tragedija nigdje i nikome ne ponovi.

Dvostruko ubistvo dogodilo se u bilijar klubu „Mr Otto” u centru Bara, kada je optuženi Šćepan Bujić (22) prvo pucao u Ljubomira, a potom i u Dejana, koji je krenuo da pomogne bratu.

Šćepan Bujić; Foto: Savo Prelević

Bujić, sin Veselina Bujića kojeg je policija u svojim dokumentima označila kao vođu jednog kriminalnog klana iz Bara, uhapšen je nakon dva dana skrivanja, nakon čega je u policiji ispričao da je, navodno, iz „straha pucao na Ljubomira”.

Tokom dosadašnjeg sudskog procesa uzeta je izjava od optuženog, brojnih svjedoka, ali i pregledan snimak sa video nadzora.

U daljem postupku trebalo bi da se izvrši psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo da li je te noći Bujić bio smanjeno uračunljiv ili u strahu od Gojačanina.

Nakon ubistva braće, policija je po nalogu ministra Raška Konjevića u Bar poslala Posebnu jedinicu, a tokom svojevrsnog „policijskog časa” pretreseni su brojni stanovi, kuće i objekti, koji pripadaju članovima šest organizovanih kriminalnih grupa u Baru.

Osim zapljene manje količine oružja i eksploziva, ta akcija nije dala većih rezultata, što se pokazalo i krajem 2013. godine kada je u centru Bara, po mafijaškom scenariju, ubijen Stefan Đukić (21).

Policija još nije riješila to ubistvo, a nezvanično se spekulisalo da je Đukića, koji je bio blizak sa Arminom Mušom Osmanagićem, najvjerovatnije, usmrtio neko iz suprostavljenog klana. Zbog ubistva Đukića, policija je pretresala kuće i privodila članove klana pokojnog Luke Đurovića, koji je u septembru poginuo u udesu kod Kotora.

Galerija

Bonus video: