univerzitet cg

Odlučeno da se izabere novi dekan u Nikšiću

Nenad Šoškić je podnio ostavku na mjesto dekana cetinjskog FDU
2 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2019. 12:19h

Univerzitet Crne Gore (UCG) prošlu godinu je završio u plusu od oko 492.000 eura, piše u finansijskom izvještaju koji je juče razmatrao Upravni odbor UCG.

Predsejdnik UO Duško Bjelica saopštio je da su prihodi UCG bili oko 30,4 miliona, dok su rashodi iznosili oko 29,9 miliona eura. Na sjednici, ipak, nije usvojen taj dokument zbog metodološke neusaglašanosti izvještaja univerzitetskih jedinica.

Na sjednici je za dekana Fakulteta političkih nauka imenovan prof. dr Saša Knežević, dok je pokrenut postupak za izbor čelnika Filozofskog fakulteta u Nikšiću, gdje je sada dekan Blagoje Cerović. Konstatovana je i ostavka Nenada Šoškića na mjesto dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, pa će do izbora novog dekana tu funkciju pokrivati doc. dr Milena Jovićević. Bjelica je rekao da direktor Instituta za biologiju mora još nije izabran zbog neriješenog rezultata dva predložena kandidata, pa je odlučeno da se izbori ponovo raspišu.

Upravni odbor je predložio Nikolu Vukčevića sa FDU za člana Savjeta RTCG. Odlučili su i da podrže predlog Studentskog parlamenta da za narednu godinu kandiduju za kapitalni budžet izgradnju sportske dvorane za studente u Nikšiću. Predložiće i izgradnju zgrade za tri fakulteta - Farmaceutskog i Fakulteta političkih nauka, i Instituta za strane jezike.

Bjelica je kazao da je spor sa firmom „Kroling” riješen, te da je poravnanje u interesu UCG. Napomenuo je da trenutnom rektoru Predragu Miranoviću mandat traje još pola godine. „Nadam se da će akademska zajednica izabrati najbolje rješenje za rektora”, kazao je on.