I Softić na meti TV Pink, razmišlja da zatraži azil

Osokoljeni lokalni funkcionenri DPS-a prijete mi na zatvorenim sjednicama kao saradniku opozicije, što mi dodatno ugrožava bezbjednost, kaže Softić
9 komentar(a)
Tufik Softić, Foto: Boris Pejović
Tufik Softić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.02.2014. 10:48h

Novinar "Vijesti" i "Monitora" Tufik Softić kazao je da je njegova bezbjednost, nakon dva fizičkih napada, posljednjih dana dodatno ugrožena.

"Vlada, koja je pokrovitelj konferencije 'Riječ, slika, neprijatelj', umjesto da rješava pitanje moje bezbjednosti i napada na mene, pogoršava je jer me napadaju na 'Minut-dva' zbog toga što sam dao informaciju o akcijama Luke Berane na istoimenoj izložbi u Beranama. Osokoljeni lokalni funkcionenri DPS-a Berane prijete mi na zatvorenim sjednicama kao saradniku opozicije, što mi dodatno ugrožava bezbjednost. Tjeraju me da ozbiljno razmislim da negdje tražim azil", rekao je Softić "Vijestima".

Napadi na Softića potencirani su i u posljednjem izvještaju o stanju slobode medija međunarodne organizacije Reporteri bez granica, koji su naveli da ti slučajevi još nijesu rasvijetljeni.

Reporteri bez granica: DPS i Đukanović vode kampanju mržnje protiv slobodnih medija >>>

Posljednji napad na Softića desio se 11. avgusta prošle godine oko 22 sata, kada je u njegovo dvorište bačen je eksploziv sa sporogorećim štapinom. Policija ni do danas nije riješila taj slučaj.

Softić je u večernjim satima 1. novembra 2007. brutalno pretučen na ulazu porodične kuće, ispred koje mu je sinoć bačen eksploziv. Tada su ga dva maskirana napadača u klasičnoj sačekuši udarali palicama po glavi, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Ni taj slučaj nije riješen.

Bonus video: