Kojović, ipak, ostaje u vijeću

Prema pouzdanim informacijama „Vijesti”, sjednica vijeća Vrhovnog suda, na kojoj će se raspravljati po žalbama odbrane i okrivljenih, nastaviće se 31. marta
383 pregleda 2 komentar(a)
Saša Boreta, Foto: Privatna arhiva
Saša Boreta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.02.2014. 19:52h

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, odbila je kao neosnovan zahtjev osuđenog Saše Borete koji je tražio izuzeće sudije Radula Kojovića.

Vijeće tog suda 3. februara trebalo je da raspravlja o žalbama na presudu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, ali je zbog Boretinih konstatacija sjednica odložena.

Boreta tada nije direktno tražio Kojovićevo izuzeće, ali je tvrdio da ima saznanja kako je taj sudija navodno „pritiskao” kolegu iz Apelacionog suda Zorana Smolovića - da potvrdi osđujuću presudu za taj zločin.

Nakon kraće pauze, vijeće je konstatovalo da se takvo Boretino obraćanje može smatrati zahtjevom za izuzeće, nakon čega su ostavili Medenici da donese odluku šta da se radi dalje.

Prema pouzdanim informacijama „Vijesti”, sjednica vijeća Vrhovnog suda, na kojoj će se raspravljati po žalbama odbrane i okrivljenih, nastaviće se 31. marta.

Boreta, Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Milan Čila Šćekić osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog organizacije i ubistva policajca Šćekića.

Apelacioni sud potvrdio je tu presudu višeg suda.

Bonus video: