Beč slavi našeg čovjeka: Anto snimio i prijavio silovatelja djeteta

On je seksualno zlostavljanje primjetio dok je radio na susjednom krovu, a zatim je sve to snimio mobilnim telefonom i pozvao policiju
24 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2014. 15:07h

Zahvaljujući crnogorskom državljaninu Antu Maljeviću (43), policija u Beču uhapsila je pedestegodišnjaka koji je seksualno zlostavljao svoje dvogodišnje dijete.

Svi vodeći austrijski mediji su o tome izvijestili, tako da je Anton M., kako su ga predstavili, postao heroj u toj zemlji.

Priča je do redakcije „Vijesti” došla zahvaljujući Đorđu Niloviću, koji je ispričao da je Anton M. zapravo Crnogorac i da je riječ o njegovom ujaku Antu Maljeviću.

„Upravo sam pročitao priču da je Anto, dok je bio na krovu na poslu, vidio, snimio i prijavio silovanje dvogodišnje djevojčice od strane njenog oca.

Napišite koju rečenicu o tom lijepom činu našeg čovjeka, jer ga tamo već nazivaju herojem. O njegovoj skromnosti govori činjenica da je pomenuti moj ujak, a da mi ništa nije rekao dok nisam naišao na članak”, napisao je Nilović „Vijestima”.

Objasnio je da je najprije htio krenuti i udariti silovatelja čekićem, ali da „je ipak razum pobijedio, pa je cijelu stvar snimio i obavijestio policiju”

Anto je seksualno zlostavljanje primjetio dok je radio na susjednom krovu, a zatim je sve to snimio mobilnim telefonom i pozvao policiju.

„Najprije sam pomislio da se radi o nekoj ženi, a onda sam shvatio da se radi o maloljetnom djetetu”, rekao je on austrijskoj novinskoj agenciji APA.

Kazao je da je znao da mu treba dokaz da bi mogao zvati policiju: „Ko bi mi inače u ovakvu priču povjerovao”.

Anto je tamošnjim medijima ispričao da se u utorak, nešto prije 10 sati, vraćao sa pauze na krovnu terasu.

„Vidio sam najstrašniji prizor u svom životu”, rekao je Anto za portal Östrreich.at.

Objasnio je da je najprije htio krenuti i udariti silovatelja čekićem, ali da „je ipak razum pobijedio, pa je cijelu stvar snimio i obavijestio policiju”.

Nakon što je dojurila na Antonov poziv, policija je pregledala snimak i odmah pokucala na vrata 50-godišnjaka koji je uhapšen. On je policiji priznao nedjelo i rekao da mu to nije bilo prvi put.

Iako austrijski mediji izražavaju poštovanje zbog Antove pribranosti, on u tome ne vidi ništa herojsko.

Za tamošnje medije kazao je da mu je samo žao djevojčice i da se nada da će jednom u životu prevazići posljedice očevog nedjela.

Bonus video: