Profesori traže ostavku: Dok Ceroviću istekne mandat nama će život

Oni su Cerovića pitali ko je, dok se on mudro držao po strani, koristio kasu fakulteta i „preusmjeravao sredstva u druge namjene“
59 pregleda 4 komentar(a)
Blagoje Cerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Blagoje Cerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.02.2014. 17:49h

Profesori Filozofskog fakulteta iz Nikšića uputili su juče otvoreno pismo dekanu Blagoju Ceroviću, u kojem traže da podnese ostavku jer ih je izdalo strpljenje i zbog toga što se ne zna gdje su pare fakulteta.

„Smijemo li očekivati prst obraza i zeru časti od odlazećeg i nezainteresovanog dekana. Plašimo se da dok Vama istekne mandat, nama će isteći život“, piše u nepotpisanom pismu profesora, koji se već mjesecima žale da ostaju bez primanja.

Oni su Cerovića pitali ko je, dok se on mudro držao po strani, koristio kasu fakulteta i „preusmjeravao sredstva u druge namjene“.

„Dekan u svojoj 66. godini upravlja trećinom Univerziteta kao namjesnik zadužen zna se od koga i za koga. Zaduženja partijskih dekana sada su veoma jasna, učiniti od svih univerzitetskih jedinica ono što je Blagoje Cerović učinio od Filozofskog fakulteta. Dovesti profesore do prosjačkog štapa,dovesti što više nekompetentnog kadra - valjaće za neke buduće izbore. I svaka čast ministru prosvjete u Vladi Crne Gore, koji za vrijeme upisnog roka studente poziva da se upisuju na Vladin privatni univerzitet“, stoji između ostalog, u pismu.

Profesori podsjećaju i da je Cerović u Upravni odbor Univerziteta CG poslao svog kandidata, a ne onog kojeg je Vijeće izabralo: „Nikome zbog toga nijeste odgovarali”.

Cerović juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Bonus video: