Reagovanje PG Biroa: Svi papiri za vilu su zakoniti

PG biro tvrdi da se podgoričkom gradonačelniku Mugoši podmeće da je on taj koji je ustupio plac
7 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.02.2014. 08:27h

Povodom teksta “Mugoša ustupio plac Milovom kumu” u kojem je objavljeno kako je došlo do izgradnje vile pored same ograde državne rezidencije Vila “Gorica”, objavljenom u jučerašnjim “Vijestima”, PG biro je juče saopštio da je Direkcija za imovinu Glavnog grada u postupku po javnom pozivu prodala parcelu ispod Gorice Vladanu Ivanoviću i da se po drugi put ova informacija “garnira izmišljotinama ili u najboljem slučaju poluistinama”.

Napominjući da je riječ o očiglednom pokušaju diskreditacije, PG biro ocjenjuje da je “meta gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, kome pokušavaju da podmetnu da je Ivanoviću lično 'ustupio plac'”.

“Istina je da je gradonačelnik u svojstvu izvršnog organa Glavnog grada donio jedinu odluku koja nužno proizlazi iz postupka javne prodaje, tokom koga je Ivanović ponudio najveći iznos naknade za zemljište.

Odluka o prenamjeni zemljišta, za koju se navodi da nije objavljena, kao poseban akt uopšte ne postoji niti može postojati, budući da se namjena površina utvrđuje DUP-om 'Nova Varoš 2' - izmjene i dopune, usvojenim na javnoj sjednici Skupštine Glavnog grada aprila 2008. godine, nakon javne rasprave na kojoj nije bilo primjedbi u vezi sa parcelama o kojima je riječ.

Ponavljamo da je sva dokumentacija i informacije u vezi sa izgradnjom objekta na parceli Vladana Ivanovića ispod Gorice postavljeni na sajtu gradske uprave podgorica.me.

Prodaja zemljišta obavljena je 2008. godine, dakle mnogo prije usvajanja zakona koji propisuje objavljivanje dokumentacije na sajtu, ali je čak i dio te dokumentacije dostupan javnosti, imajući u vidu da se radilo o postupku javnog oglašavanja”, piše u reagovanju.

PG biro tvrdi i da nije tačno da su sudski organi osujetili prodaju parcela na Starom aerodromu kompaniji „Carine”, već da su se u konačnom izjasnili da nije postupano mimo propisa.

Bonus video: