GA: Presuda Upravnog suda potvrda nezakonitog rada Komisije

"Ministar finansija, ukoliko vodi računa o finansijama treba da pokrene pitanje odgovornosti za čitav ovaj galimatijas", saopšteno je iz Građanske alijanse
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2014. 15:20h

Presuda Upravnog suda, kojom se poništava Odluka o raspodjeli dijela prihoda od igara na sreću, potvrda je nezakonitog rada nadležne Komisije, ocijenjeno je iz Građanske alijanse (GA).

Oni su pozdravili odluku Upravnog suda i smatraju da je sada neophodna brza reakcija nadležnih da se nezakonito raspodijeljen novac građana zaštiti.

"Hitno treba prekinuti isplate, tražiti povraćaj novca i raspustiti Komisiju koja postupa na ovakav način. Takođe, neophodno je odmah pokrenuti i postupke utvrđivanja odgovornosti", kazala je programska direktorica u GA, Ajša Hadžibegović.

Prema njenim riječima, GA u kontinuitetu ukazuje na nezakonit rad te Komisije.

"Podsjećamo da je svaka dosadašnja odluka poništena i svaki put se ponove stvari, tako da sada govorimo o kontinuitetu nezakonitog rada Komisije. Komisija nije, čak ni poslije dva zahtjeva, dostavila Sudu spise predmeta što je po Zakonu bila u obavezi da uradi", rekla je Hadžibegović.

Ona je dodala da inertno, sporo i neefikasno tužilaštvo treba da reaguje, a principijelni članovi Komisije da podnesu ostavku.

"Ministar finansija, ukoliko vodi računa o finansijama treba da pokrene pitanje odgovornosti za čitav ovaj galimatijas. Ukoliko se ovo ne desi onda je potpuno jasno da nekome anarhija odgovara i da je spreman na sve, pa i nepoštovanje zakona i institucija, a sve u cilju ostvarivanja privatnih interesa nasuprot interesa građana Crne Gore", zaključila je Hadžibegović.

Bonus video: