Stipendije i za studente tehničkog fakulteta

"Krajnji rok za prijavu za studente prava i ekonomije je 7. mart. Aplikaciju do tog datuma treba dostaviti poštom"
0 komentar(a)
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2014. 15:16h

Program razvoja i obrazovanja za talentovane i posvećene studente iz regiona, Best of South-East ove godine, pored studenata prava i ekonomije, nudi mogućnost usavršavanja na univerzitetu u Gracu i studentima tehničkih fakulteta, saopšteno je iz Erste banke.

Program je namijenjen studentima završne godine osnovnih i postdiplomskih studija prava, ekonomije i tehničkih nauka sa Univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Program sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji s Univerzitetom u Gracu i s Tehničkim univerzitetom u tom gradu.

"Program studentima pruža priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućava im dalje usavršavanje, pa im na taj način olakšava početak profesionalnog puta“, kazali su iz Erste banke.

Program je namijenjen studentima završne godine osnovnih i postdiplomskih studija prava, ekonomije i tehničkih nauka sa Univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije

Studenti prava i ekonomije mogu se prijaviti ako ispunjavaju kriterijume da su na završnoj godini osnovnih studija, počinju ili su već na specijalističkim studijama, imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika i visok prosjek na studijama.

"Krajnji rok za prijavu za studente prava i ekonomije je 7. mart. Aplikaciju do tog datuma treba dostaviti poštom na adresu Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta u Gracu“, kaže se u saopštenju.

Najbolje kandidate sa tehničkih fakulteta (pri čemu prednost imaju studenti elektronike i audio inženjetrstva) očekuje jednogodišnja stipendija u iznosu od najviše deset hiljada eura, koja uključuje mjesečnu stipendiju od 750 eura, upis na Tehnički fakultet u Gracu oslobađanje troškova školarine te univerzitetske jedinice i društvene i kulturne aktivnosti.

"Studenti tehničkih fakulteta se mogu prijaviti ako ispunjavaju kriterijume da imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika i visok prosjek na studijama, minimalno tri semestra iz studijskog programa (na osnovnim, master ili doktorskim studijama) koje nudi Tehnički univerzitet u Gracu“ , kaže se u saopštenju.

Krajnji rok za prijavu studenata tehničkog fakulteta je 14. mart, a aplikaciju do tog datuma treba dostaviti poštom na adresu Tehničkog univerziteta u Gracu.

Više informacija o programima, postupku selekcije i pozivna pisma dostupna su na internet strani Erste banke www.erstebank.me u odjeljku Društvena odgovornost, sekcija “Best of South-East“.

Bonus video: