YU Briv: Vesko Mijajlović hoće monopol u ronilaštvu

Suvlasnik „YU Briva“ Vojislav Bujković ocjenjuje da je “nacrt zakona urađen za potrebe RCUD-a”
244 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2014. 14:34h

Oštrim kritikama na Nacrt zakona o ronjenju koje su proteklih dana došle iz redova ronilaca, pridružili su se i stavovi kotorskog „YU Briva“.

Oni tvrde da zakon nije usklađen sa pravnim sistemom i da pokušava RCUD-u Veselina Mijalovića i sa njim povezanim firmama pribaviti monopol u ronilaštvu i izvođenju podvodnih radova.

U primjedbama koje je „Yu Briv“ dostavio predlagaču nacrta MUP-u, ističe se da zakon o ronilaštvu treba da predloži i sprovodi Ministarstvo pomorstva i saobraćaja “jer je neposredno vezano za more”.

Suvlasnik „YU Briva“ Vojislav Bujković ocjenjuje da je “nacrt zakona urađen za potrebe RCUD-a”.

"To je posebno značajno u kontekstu dosadašnjeg odnosa RCUD-a i loših iskustava koja imamo u vezi sa njihovim odnosom i favorizovanjem RCUD-a i određenih firmi koje su povezane sa Centrom na izvođenju hidrograđevinskih radova. Želimo napomenuti da su upravo u toku značajne inostrane investicije od posebnog značaja za Crnu Goru, pa samim tim i privredne djelatnosti na izvođenju hidrograđevinskih radova. Dubokog smo uvjerenja da bi takvim odredbama zakona i ovlašćenjima koja su određena Centru, predstavljale značajnu biznis barijeru”, ističu u “Yu Brivu” tražeći od MUP-a da oformi novu radnu grupu za izradu Zakona o ronjenju i u nju uključi predstavnike Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Mijajlović: Imaju lični interes

Direktor Regionalnog centra za obuku ronilaca za podvodno deminiranje, pružanje pomoći i kontrolu na moru Veselin Mijajlović “Vijestima” je rekao da “YU Briv” ima lični interes: “Što se mene tiče, oni mogu da predlože svoj nacrt zakona Ministarstvu saobraćaja. Predlog zakona je usklađen sa evropskim propisima”, rekao je on.

Kazao je da svi imaju pravo da komentarišu Predlog zakona i da je netačno da je prilagođen RCUD-u.

“Vijesti” su ranije pisale da Mijajlović drži monopol u ronilaštvu i podvodnim radovima. M.R.

Galerija

Bonus video: