Ročište o stečaju u Vektra Boki odloženo za 7. mart

Ročište je odloženo na zahtjev tuženog, zbog uvida u spise parničnih predmeta koji se vode između stečajnog dužnika i povjerioca
1 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2014. 12:13h

Ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boku na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke (CKB), odloženo je za 7. mart.

Ročište je odloženo na zahtjev tuženog, zbog uvida u spise parničnih predmeta koji se vode između stečajnog dužnika i povjerioca.

Ročište koje je bilo zakazano za kraj septembra odloženo je kako bi se sačekao ishod glasanja o Planu reorganizacije u stečajnom postupku koji se kod Suda vodi nad glavnom kompanijom Vektra Montenegro, biznismena Dragana Brkovića.

Planom reorganizacije bi, kako je objašnjeno, trebalo da bude obuhvaćeno i potraživanje CKB-a. U međuvremenu, Privredni sud je usvojio Plan reorganizacije Vektre Montenegro, uz prihvatanje samo dijela primjedbi predstavnika povjerilaca mađarske OTP banke i švajcarske NLB Interfinanz.

Ukupna dugovanja Brkovićeve kompanije iznose preko 200 miliona eura, a zasada je izbjegao bankrot. Protiv Brkovićevog plana reorganizacije glasala su tri najveća razlučna povjerioca - OTP, Hypo Development i NLB Intefinanz, koji potražuju oko 140 miliona eura i koji će dug moći da naplate imovinom Vektre Montenegro i njenih kćerki firmi.

Duguju više od osam miliona

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra Boka duguje 8,09 miliona eura.

CKB je pokrenula postupak za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Boku, zbog duga od 3,25 miliona eura.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona EUR.

Bonus video: