Grafika Olje Ivanjicki za Opštu bolnicu Danilo I

"Uvjereni smo da će grafika oplemeniti TV salu i prostoriju za odmor i tako pacijentima učiniti prostor prijatnijim"
2 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2014. 14:58h

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR-a) u okviru aktivnosti u mjesecu februaru, povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka, obišli su Opštu bolnicu Danilo I u crnogorskoj prijestonici Cetinju, koja je prošle godine obilježila 140.godina postojanja.

Tim povodom ovo udruženje uručilo je direktoru Opšte bolnice Danilo I na Cetinju dr Ivanu Gazivodi, prigodan poklon grafiku Olje Ivanjicki „Osvajanje mjeseca“.

"Uvjereni smo da će grafika oplemeniti TV salu i prostoriju za odmor i tako pacijentima učiniti prostor prijatnijim nakon uspješno obavljenih mnogobrojnih pregleda i operativnih zahvata u ovoj poznatoj i priznatoj prvoj crnogorskoj bolnici", kazao je predsjednik udruženja Domagoj Žarković.

On dodaje da će CDPR nastojati i u svom budućem radu, kao i uvijek od 2001.godine, da pomaže zdravstvenim, socijalnim i vaspitnoobrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, u okviru svojih mogućnosti.

Inače, Međunarodni dan borbe protiv raka obilježava se kako bi se podigla svijest oboljenjima od raka, njihovom preveniranju, dijagnosticiranju i liječenju. Kampanju vodi Internacionalna unija protiv raka (International Union Against Cancer – UICC) koja je globalni konzorcij sastavljen od preko 280 organizacija koje se u blizu 100 država svijeta bore protiv raka.

Obilježavanje Međunarodnog dana oboljelih od raka ima za cilj da ohrabri uticajne pojedince i članove UICC organizacija da učine problem bolesti raka političkim prioritetom.

Kampanja naglašava činjenicu da preko 45% kancerogenih oboljenja mogu biti spriječena ako se obezbjedi nepušačka okolina za nepušače, pogotovo za djec; vodi računa o fizičkoj aktivnosti i pravilnoj ishrani i izbjegava pretjerana izloženost Suncu.

Bonus video: