Spor UCG i "Krolinga": Sud će odlučiti čiji su stanovi

Radi se o dva stana u zgradama kod Delta sitija, od kojih je jedan prodat fudbaleru Stefanu Saviću
102 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Miranović, Foto: Ivan Petrušić
Predrag Miranović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 05.02.2014. 15:58h

Privredni sud će donijeti konačnu odluku u sporu između Univerziteta CG i građevinske kompanije “Kroling”, saopštili su iz Rektorata UCG.

“Vijesti” su juče objavile da je prema Sporazumu o međusobnom uređenju prava i obaveza od 26. decembra prošle godine, UCG saglasan da “Krolingu” prepusti dva stana površina 90 i 109 metara kvadratnih, te da su Univerzitet i građevinska kompanija saglasni da obustave međusobne sudske sporove.

“Organi Univerziteta su, radi regulisanja međusobnih potraživanja i dugovanja između Univerziteta i firme 'Kroling', sproveli odgovarajući postupak utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja. Na osnovu toga, predložen je način rješavanja tih pitanja i taj predlog je upućen sudu pred kojim se vodi postupak. Univerzitet CG neće komentarisati navode iz teksta do okončanja sudskog postupka, već će sačekati konačnu odluku suda i na taj način doprinijeti rješavanju spora“, saopštili su iz Rektorata.

Radi se o dva stana u zgradama “Unistan 2” kod Delta sitija, od kojih je jedan početkom prošle godine prodat fudbaleru Stefanu Saviću. Iz državne visokoškolske ustanove tada su tvrdili da su ti stanovi u listu nepokretnosti uknjiženi na nju, te da je “Kroling” potpisao ugovore sa kupcima mimo znanja rukovodstva Univerziteta. Na to je građevinska firma odgovorila tužbom, zbog čega je početkom prošle godine račun UCG bio blokiran.

U posljednjem članu Sporazuma, u koji su “Vijesti” imale uvid, stoji da su strane saglasne da više nemaju nikakvih međusobnih potraživanja i da se “svi sudski sporovi proizišli iz ovih ugovora obustavljalju, tako da svaka strana snosi svoje troškove”.

Rukovodstvo UCG, rektor Predrag Miranović, te predsjednik UO Duško Bjelica ranije nijesu odgovarali na pozive “Vijesti”, a da je Univerzitet priznao grešku, potvrdio je direktor “Krolinga” Kosta Barać. On je kazao da se Sporazum odnosi na stanove koje je ta kompanija ranije prodala, a za koje su sa UCG tvrdili da su njihovi. On je kazao i da su sudski sporovi, u skladu sa dokumentom, obustavljeni.

Bonus video: