izlaz grada na more

Pozitivna CG: Gradsku marina u Baru dodijeliti gradu Baru na upravljanje

"Grad Bar ima kadrovskog potencijala da može bolje i brže da se razvija i da samim tim bude ono što mu sa pravom pripada- lider na crnogorskom primorju"
88 pregleda 3 komentar(a)
Barska marina, Foto: Anto Baković
Barska marina, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 03.02.2014. 08:53h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore u Baru traži od Vlade, da se gradska marina u Baru dodijeli gradu Baru na upravljanje jer je ona sastavni dio grada i srce gradske rive. Iz te partije podsjećaju da je privatizacija AD Marina u Baru jedan od primjera promašenih privatizacija koja je za posljedicu imala stagnaciju Bara kao nautičke destinacije.

"Kako je privatizacijom AD Marina, tadašnjem vlasniku pripao i dobar dio šetališta uz samu marinu za posljedicu smo imali naplatnu rampu na samom ulazu u šetalište kao i nemogućnost održavanja bilo kakvih turistički atraktivnih dešavanja na tom dijelu šetališta. Marina po samoj svojoj poziciji mora biti sastavni dio grada, jer je to prirodan izlaz grada na more", navodi se u saopštenju Gorana Đurovića, člana predsjedništva Pozitivne CG

Pozitivna Crna Gora, kako se dodaje, zna da Bar ima stručne i odgovorne osobe koje treba da upravljaju gradskom marinom i koje bi uz određena ulaganja za kratko vrijeme od marine napravile profitabilno preduzeće.

"Preduslovi da marina bude uspješna su da se vrati gradu i da se menadžerski tim bira na osnovu struke, a ne na osnovu partijske pripadnosti. Opštinski odbor Pozitivne CG u Baru ukazuje i na evidentnu stagnaciju razvoja grada u zadnjim godinama kao i nemoć ili nedostatak želje vlasti u našem gradu da se suprostave sumnjivim privatizacijama nekadašnjih barskih giganata koji se polako gase. Bar polako gubi prepoznatljivost lučkog grada, a ništa nije urađeno da dobije turističku prepoznatljivost, pa samim tim gubimo trku sa ostalim primorskim gradovima koji u kontinuitetu grade svoj imidž", navodi se u saopštenju Đurovića.

Evidentno je, dodaje on, "da plaćamo danak tromoj i zastarjeloj lokalnoj upravi koja je svoju energiju i kreativnost odavno potrošila".

"Grad Bar ima kadrovskog potencijala da može bolje i brže da se razvija i da samim tim bude ono što mu sa pravom pripada- lider na crnogorskom primorju".

Preporučujemo za Vas