Crkotine u NP Skadarsko jezero

Uz deponiju se proteže blatnjavi makadamski put, pun rupa, a ogromna gomila smeća očito ne bode oči nadležnim u NP “Skadarsko jezero”
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2014. 17:55h

Crkotine krava, ovaca i pasa, gomile granja, kamenja, šuta, plastike, medicinskog otpada i drugog smeća mogu se vidjeti na divljoj deponiji u Starom viganju, u Nacionalnom parku (NP) “Skadarsko jezero”.

Smetlište u blizini Mataguža, mjesta u kojem živi i direktor NP “Skadarsko jezero” Goran Škatarić, proteže se u dužini od nekoliko stotina metara, očito je stvarano godinama i niko ga ne čisti.

Reporteri “Vijesti” zatekli su prije tri dana mještanina dok je istovarao smeće na divljoj deponiji, koje je dovezao u prikolici zakačenoj za crveni “jugo”.

“Da vi nijeste naišli, istovario bih smeće na sred puta, ovako sam ga ostavio pored, da možete normalno proći autom”, kazao je mještanin, rekavši da se zove Miloš, nedugo nakon što je istovario otpad.

On je sugerisao reporterima da snime “ruglo”, iako je i sam za njega odgovoran.

“Što ne snimite ovo ruglo. Pogledajte što rade stanovnici okolnih sela u Zeti. Svi ovdje dovoze otpad i bacaju, pa kada ga već toliko ima i ja sam bacio svoje smeće”, pojasnio je Miloš.

Uz deponiju se proteže blatnjavi makadamski put, pun rupa, a ogromna gomila smeća očito ne bode oči nadležnim u NP “Skadarsko jezero”.

Galerija

Bonus video: