Jeste li spremni za novi pogled na Vijesti?

Vijesti od utorka kreću s novim dizajnom koji prati najnovije evropske trendove
31 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2014. 11:01h

Vijesti su predvodnik promjena od prvog dana svog postojanja. Prve nezavisne dnevne novine u Crnoj Gori nisu uvele samo nove profesionalne standarde u izvještavanju i načinu pisanja, nego su se potrudile da budu bolje od ostalih i izgledom i kvalitetom štampe kojeg mnogi drugi nisu uspjeli dostići.

Od početne crno-bijele štampe na šesnaest strana, Vijesti su postepeno povećavale broj stranica, uvodile nove rubrike, redovne i specijalne dodatke, nove načine prezentacije članaka, kolumni, intervjua, analiza u skladu sa potrebama svojih čitalaca. Uzor u grafičkom izgledu bio nam je u tim počecima američki dnevni list USA Today sa tekstovima i na naslovnoj strani.

Početak novog milenijuma obilježio je prelazak na puni kolor, i nešto drugačiju koncepciju. To nije samo razveselilo naše čitaoce, nego i oglašivače kojima smo na taj način otvorili nove mogućnosti prezentacije svojih proizvoda i usluga.

Naši redovni čitaoci znaju da smo u međuvremenu nekoliko puta osvježavali grafički izgled lista, u skladu sa novim svjetskim dostignućima.

Strana Sporta

Sada je vrijeme za nove promjene. Vijesti od utorka kreću s novim dizajnom koji prati najnovije evropske trendove. Nema nikakve sumnje da se izgledom i prezentacijom sadržaja neće postidjeti ni pred najljepšim španskim i italijanskim izdanjima koja u ovom trenutku predvode dizajnerske trendove dnevnih novina u Evropi.

Vijesti će, pri tom, ostati - Vijesti!

Demokratija, napredak društva i svakog pojedinca u njemu, ljudska prava i slobode, vrijednosti su koje će Vijesti i dalje promovisati. I dalje ćemo u skladu sa profesijom činiti sve da Crna Gora svakim danom bude bolje i humanije mjesto za život.

Afirmisaćemo sve što je dobro u Crnoj Gori - svaki uspjeh crnogorske privrede, svaki uspjeh naših sportista, svaki dobar predlog, svaku dobru ideju i odluku vlasti, opozicije ili civilnog sektora.

Takođe ćemo i dalje beskompromisno ukazivati na nepravilnosti i nezakonitosti, na kriminal, na odluke sa mogućim lošim posljedicama svih društvenih segmenata. I sve to sa jasnim sopstvenim stavom, kao i do sada, i otvorenošću za drugačija civilizovana mišljenja i poglede. Ključno je da i dalje neće biti nedodirljivih ljudi, institucija i organizacija, niti zabranjenih tema. Ta naša sloboda ograničena je samo profesionalnima standardima, novinarskim kodeksom i odlukama zaštitnika naših čitalaca. Ali, ona se ne prodaje ni za sva blaga, sva zlata, sve ljudske živote...

Bonus video: