Konjević i Stojanović razgovarali sa predstavnicima Sindikata Uprave policije

Posebna pažnja je posvećena je regulisanju radno-pravnog statusa i bolja materijalno-tehnička opremljenost policije
85 pregleda 2 komentar(a)
Konjević i Stojanović, Foto: Savo Prelević
Konjević i Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2014. 17:42h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Sojanović razgovarali su danas sa članovima Predsjedništva i Izvršnog odbora Sindikata Uprave policije.

Tokom sastanka je, kako je saopšteno, razgovarano o rješavanju pitanja od značaja za policijske službenike, a posebna pažnja je posvećena je regulisanju radno-pravnog statusa i bolja materijalno-tehnička opremljenost policije.

"Ministar Konjević i direktor Stojanović objasnili su predstavnicima Sindikata zakonske odredbe i procedure na osnovu kojih policijski službenici mogu dobiti rješenja o radu na neodređeno vrijeme i detaljno ih upoznali sa procedurama koje su sprovedene kako bi se status oko 400 službenika MUP-a i UP u ovom dijelu trajno riješio. Konstatovano je očekivanje da će se sve procedure završiti do 1. marta i da će svi oni koji ispunjavaju uslove i prođu neophodne procedure u Upravi za kadrove dobiti rješenja na neodređeno", navodi se u saopštenju.

Predstavnicima Sindikata predstavljeni su napori i rezultati koje je menadžment Ministarstva i policije postigao kada je u pitanju rješavanje stambenih potreba za policijske službenike u nekoliko crnogorskih gradova.

"Kada je u pitanju opremanje policije, ministar i direktor su predočili projekte koji su realizovani u toku 2013. godine i za koje je, mimo budžeta, obezbijeđeno preko milion eura. Takođe, predstavljeni su projekti da dalje unaprjeđenje koji se tiču nabavke novih patrolnih automobila, uniformi i drugih stvari neophodnih za rad policije.

Predstavnici Sindikata, koji su tokom sastanka sa ministrom i direktorom razgovarali i o drugim pitanjima i problemima službenika organizacionih jedinica koje oni predstavljaju, iskazali su zadovoljstvo odgovorima koje su dobili i činjenicom da menadžemnt radi na poboljšanju statusa službenika. Zajednički je konstatovano da će se partnerski raditi na rješavanju svih pitanja i poboljšanju statusa policijskih službenika", navodi se.

Pitanja o kojima je razgovarano na sastanku Sindikat je danas dostavio u pisanoj formi. Zatraženo je da se odgovori dostave u pisanoj formi što će Ministarstvo uraditi narednih dana.

Bonus video: