Bošković: Uskoro uslovi za kvalitetnu socijalnu i dječiju zaštitu

Prema njegovim riječima, Crna Gora se ne razlikuje mnogo od država regiona kada je neformalno zapošljavanje u pitanju
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Predrag Bošković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.01.2014. 17:42h

Završetkom projekta Socijalni karton - Informacioni sistem socijalnog staranja, biće stvoreni uslovi za kvalitetnije planiranje i kreiranje politike sistema socijalne i dječje zaštite, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković se danas sastao sa novoizabranim ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nagijem, sa kojim je razgovarao o reformi sistema socijalne i dječje zaštite i kretanja na tržištu rada.

Bošković je upoznao ambasadora sa aktivnostima koje se sprovode u okviru projekta Reforma sistema socijalne i dječje zaštite Crne Gore: Unaprjeđenje socijalne inkluzije, podsjećajući da su predstavnici Ujedinjenih nacija ocijenili da je Crna Gora u prošloj godini napravila veliki napredak u toj oblasti.

“Završetkom projekta Socijalni karton - Informacioni sistem socijlnog staranja stvoriće se uslove za još kvalitetnije planiranje i kreiranje politike sistema socijalne i dječje zaštite, kao i bolja dostupnost usluga osobama koje su u stanju socijalne potrebe i povećanje kredibiliteta ovog sistema”, rekao je Bošković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora se ne razlikuje mnogo od država regiona kada je neformalno zapošljavanje u pitanju, i borba za smanjenje neformalne ekonomije na tržištu rada je, kako je naveo, jedan od izazova za crnogorske institucija, koje su odlučne i spremne da na pravi način odgovore ovom problem.

Nagi je kazao da podržava inicijativu Ministarstva o potpisivanju Sporazuma između Crne Gore i Rumunije o socijalnom osiguranju, kojim bi se riješila pitanja iz oblasti socijalnog osiguranja, ali i proširila i ojačala saradnja između dvije države.

Bonus video: