SDP: Određivanje puta u raj ili pakao u suprotnosti sa hrišćanstvom

SDP će, kako je saopšteno, i dalje imati jasan stav po pitanju vjerskih sloboda
181 pregleda 0 komentar(a)
Hram freska, Ranko Krivokapić, Foto: Vijesti
Hram freska, Ranko Krivokapić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.01.2014. 15:06h

Socijaldemokratska partija izražava izuzetno žaljenje zbog činjenjice da je freskopis u novootvorenoj crkvi SPC urađen na način koji vulgarizuje političko opredjeljenje pojedinih sveštenih lica te crkve.

"Određivanje puta u raj ili pakao živim ljudima je u direktnoj suprotnosti sa osnovnim načelima hrišćanske religije. Mislili smo da je poslije molitve za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije završeno sa ovakvim načinom odnosa pojedinaca prema ljudima sa kojima se politički ne slažu", navodi se u saopštenju.

Krivokapić i Socijaldemokratska partija, kako se navodi, snažno podržavaju evropski put, napredak i prosperitet za narod i rukovodstvo Srbije.

"Poslije perioda kada su na lomačama završavali naučnici poput Đordana Bruna ili progona Galileja, Jana Husa ili Nikole Kopernika, bili smo uvjereni da se slične stvari u ime crkve neće promovisati u 2014. godini.

Sa druge strane, biti u društvu Josipa Broza Tita, čovjeka kojega je cijeli svijet priznao kao jednog od lidera antifašističkog pokreta koji je ujedinio Evropu u borbi protiv najvećeg zla 20. vijeka, predstavlja veliku čast i privilegiju za predsjednika Krivokapića."

Socijaldemokratska partija će, kako je saopšteno, i dalje imati jasan stav po pitanju vjerskih sloboda uključujući i vjernike SPC, ali je javnosti Crne Gore danas jasnije zašto je naša partija negativno karakterisala radnje pojedinih crkvenih lica iz te organizacije u zemlji.

"Ovakve pojave nas samo učvršćuju u vjeri da Crna Gora treba da postane evropsko i moderno društvo, u kojem će biti manje prostora za ovakve “freskopisce”. To da smo na dobrom putu uvjerava ogroman broj poruka podrške koje smo dobili tokom današnjeg dana", zaključuje se.

Bonus video: